Baltkrievijā atjaunota normāla interneta darbība

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: VASILY FEDOSENKO / REUTERS

Baltkrievijā trešdienas rītā atjaunota normāla interneta darbība.

Tīmekļa lietotāji norāda, ka pēc vairāku dienu pārtraukuma normālā režīmā atkal strādā sociālie tīkli un ziņojumapmaiņas lietotnes, var piekļūt vietnēm ārpus nacionālā domēna .by zonas, tiek atjaunināti tiešsaistes servisi.

Prezidenta vēlēšanu dienā 9.augustā lietotāji ziņoja par problēmām ar piekļuvi valsts iestāžu, ministriju lapām, valsts ziņu aģentūrai "BelTA" un prezidenta mājaslapai.

Tāpat nebija piekļuves Baltkrievijas mediju lapām, kas pārtrauca darbu naktīs uz pirmdienu un uz otrdienu, kad valsts pilsētās notika protesti.

Pirmdien valsts sakaru operators "Beltelekom" paziņoja, ka līdz dienas beigām plāno atjaunot pilnvērtīgu piekļuvi internetam. Kompānija norādīja, ka tiek novērotas "problēmas ar ārējiem kanāliem, liela noslodze". Tomēr normāla interneta darbība atjaunota tikai trešdienas rītā.

Prezidents Aleksandrs Lukašenko pirmdien paziņoja, ka varasiestādēm nav nekāda sakara ar interneta problēmām: to atslēdzot "no ārzemēm", lai izraisītu iedzīvotāju neapmierinātību.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā izcēlušies protesti pret Lukašenko, kas izvērtušies sadursmēs ar drošības spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu