Jauns vārds mūzikā: mūziķis "Taurud" izdod savu debijas singlu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Taurud"
"Taurud" Foto: publicitātes

Jaunais mūziķis ​“Taurud” no Jūrmalas, kurš iedvesmu radošām idejām smeļas mūzikas galvaspilsētā Mančestrā, 12. augustā izdevis savu debijas singlu “I Keep Loving You”, kas ir pirmais priekšvēstnesis nākamajā pavasarī gaidāmajam albumam. 

Debijas singls “I Keep Loving You” ir vēstījums par patiesu, beznosacījumu mīlestību.

“Tā ir dziesma par jūtām, kas piešķir realitāti un netveramo un liek elpot dziļāk un ātrāk. Jūtām, kas melnbaltu pārvērš krāsās un atmodina no pastaigas miegā. Pēkšņi viss ir kļuvis īsts. Mēs tik bieži mēģinām viens otru satilpināt kaut kādās kastītēs, salikt rāmjos. Bet ja kāds tajos nesatilpst, tad mūsu jūtas mainās.

Skaņdarbs ir par mīlestību, kas stāv pāri visam, neraugoties uz otra nepilnībām, dažādībām, kļūdām un pat pāridarījumiem.

Tā ir arī par piedošanu un sapratni. Vēlētos, ka šo dziesmu daudzi iedvesmosies, lai līdzīgi kā es pateiktu kādam, cik ļoti viņu mīl. Nekādu masku, nekādas izlikšanās," stāsta mūziķis.

Video: “I Keep Loving You”

“Taurud” mūziku varētu raksturot kā eksperimentu ar intīmu emociju kopumu, kur balss un ģitāra savijas vienotā veselumā, veidojot tālu peldējumu prom no ikdienas realitātes, kas liek atgriezties katram klausītājam jau citādākam. Mūzika ir kā gaismas stars tumšā istabā, un vārdos ir atspoguļota īsta dzīve un pieredzes, kas vienmēr liek piecelties. Kā atzīst mūziķis: “Dažkārt kāds, kas mūs sāpina, patiesībā dod mums visvairāk, dod mums iespēju saprast, apzināties un paplašināt sevi.”

Mūziķis, kurš “Pink Floyd” klausījies kopš piecu gadu vecuma jūras malā un kura dzīves ceļi vijas starp Rīgu un Mančestru, stāsta par dziesmu radīšanas procesu: “Es esmu mūziķis, kurš visu iemācījās pats. Man nav bijis skolotāju, kuri iemācītu, kā spēlēt, kā rakstīt dziesmas. Dziesmas rakstu kopš padsmit gadu vecuma, kad man bija arī pirmā grupa. Mans radīšanas process ir ļoti intuitīvs un impulsīvs. Bieži vien nākas celties augšā nakts vidū un rakstīt dziesmas. Reizēm man ir sajūta, ka mana roka dziesmas tikai pieraksta, ka tās raksta kāds cits, jo mūzika ir viss mums apkārt. Viss ir enerģija, kas vibrē dažādās frekvencēs. Teorētiski arī es un tu esam mūzika.”

Debijas albums top sadarbībā ar top klases mūziķiem no Mančestras, un skaņdarbi tiek ierakstīti “The Big Red Studio” Maklesfildā ar Džeiku Evansu, kurš ir sadarbojies pat ar tādām zvaigznēm kā “New Order”.

Albumā tiks iekļautas astoņas orģinālkompozīcijas, kas sarakstītas 2018. un 2019. gadā. 

 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu