Opel Kadett dragreisā sagrauj Audi RS 6

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Opel Kadett ir starp tiem automobiļiem, ko mūsdienās pat ar uguni uz ceļiem nevar atrast, un tikai spēcīgas nostaļģijas vadīts cilvēks varētu mēģināt šādu auto iegādāties, lai gan pirms pāris desmitiem gadu Kadett D un Kadett E bija sastopami ik uz soļa.

Tomēr tieši Opel Kadett E kļuvis par kāda vācieša lolojumu. Auto ir rūpīgi uzturēts, apkopts, un standarta motoriņš aizstāts ar kārtīgu spēka agregātu. Ja jaudīgākajā GSi versijā ar 156 zirgspēkiem Kadett E bija ja ne gluži raķete, tad ļoti tuvu tam, tūnētais Kadett ir vēl ātrāks. Daudz, daudz ātrāks.

Nav pārsteigums, jo automobilim priekšā iebūvēts dzinējs ar 730 zirgspēkiem. Tā klātbūtne jūtama, mašīnai jau tuvojoties starta līnijai improvizētajā dragreisa trasē uz Noihārdenbergas lidlauka skrejceļa.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pirmais automobilis, kas Race1000 sarīkojumā stājas pretī trīs gadu desmitus senajam auto, ir Audi RS 6 ar vairāk nekā 600 zirgspēkiem. Jaudas ir mazāk, taču ievērojamas priekšrocības dod quattro pilnpiedziņa, kas Ingolštates automobilim sākumā ļauj iegūt ievērojamu pārsvaru. Tomēr, tiklīdz opelīša vadītājs tiek līdz trešajam pārnesumam un priekšēji riteņi iegūst kaut cik jēdzīgu saķeri, Audi pārsvars sāk rukt.

Pēc nobrauktas pusjūdzes jeb 804 metriem Kadett E ir pārliecinošs uzvarētājs, jo ātrums, kādā šķērsota finiša līnija, ir 289,38 km/h jeb par vairāk nekā 40 km/h pārspēj RS 6. Distancē pavadītajam laikam šajās sacensībās ir otršķirīga nozīme, taču arī tas Kadett ir nedaudz labāks.

Otrajā braucienā pret F80 sērijas BMW M3 (430 ZS) Opel vadītājam misējās un finišā viņš minhenietim piekāpās, turpretī trešajā duelī ar 610 zirgspēku Audi R8 V10 Plus atkal bija pārāks. Finišā viņš uzrādīja vairāk nekā 285 km/h - par 33 km/h vairāk nekā R8.

Jāteic, ka, spītējot nepateicīgajam piedziņas tipam, baltā Kadett E sniegums nav pārsteigums, jo jaudas un svara attiecība šim auto ir daudz labāka nekā planētas ātrākajam sērijveida ielas modelim Bugatti Chiron. Tā kā tūnētais Kadett sver ap 800 - 900 kilogramiem, katram zirgspēkam jāpārvieto tikai 1,1 - 1,2 kilogrami masas. Bugatti W16 turbo motoram tikmēr jātiek galā ar necilvēcīgiem vairāk nekā 1,3 kilogramiem uz zirgspēku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu