No degoša dzīvokļa četrstāvu ēkā izglābti divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

​ Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos izglābti divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Trešdien plkst.15.53 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Četrstāvu ēkā dega dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas, izmantojot glābšanas maskas, izglāba divus cilvēkus. Dzīvoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Vēl vakar plkst.20.25 VUGD steidzās uz izsaukumu Mārupē, kur dega divstāvu jaunbūves siena un jumts 24 kvadrātmetru platībā.

Plkst.14.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur dega jaunbūves jumts 100 kvadratmetru platībā. Notikuma vietā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Kopumā dzēsti 22 ugunsgrēki, no tiem pieci Rīgā, viens kādā citā pilsētā, bet 16 - novados.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, ražošanas ēkas griesti un elektroinstalācijas vadi, elektrolīnijas balsts stabs, kūdra un koki, divos gadījumos kombaini, trīs gadījumos labības rugāji, divos gadījumos vieglās automašīnas, sausā zāle, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, sabiedriskas ēkas siena un mopēds.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 19 glābšanas darbus un saņēmuši septiņus maldinošus izsaukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu