Minskā atkal notiek "solidaritātes ķēdes" akcijas pret vēlēšanu viltošanu (1)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ceturtdien rīta pusē vairākos rajonos sievietes atkal pulcējas "solidaritātes ķēdes" akcijās, paužot neapmierinātību ar prezidenta vēlēšanu oficiālajiem rezultātiem, kas, kā uzstāj opozīcija, ir falsificēti.

Metro stacijas "Zinātņu akadēmija" rajonā sastājušās meitenes ar puķēm, viņām līdzās ķēdē sastājušās pilsētas 1.slimnīcas mediķes.

Neatkarības prospekta otrā pusē pie kinoteātra "Oktobris" ķēdē sastājušās meitenes ar ziediem, vēsta ziņu aģentūras "Interfax-Zapad" korespondents.

Līdzīgas akcijas notiek arī citos Minskas rajonos - Kuncauščinā, Hrušaukā, Dzeržinska prospektā, Puškina metro stacijas rajonā.

Pirmā "solidaritātes ķēde" Minskā tika sarīkota Kamarauskas tirgus rajonā. Šajā akcijā piedalījās vairāk nekā 200 sieviešu, kas bija ģērbušās baltās drānās un akcijā bija ieradušās ar puķēm. Pēc tam šādas sieviešu solidaritātes akcijas tika rīkotas citos Minskas rajonos un citās Baltkrievijas pilsētās.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Protesta akcijas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā naktī uz ceturtdienu beidzās, iztiekot bez asām sadursmēm, kādas bija raksturīgas pirmajām trim naktīm pēc prezidenta vēlēšanām, vēstīja Baltkrievijas mediji un aculiecinieki.

Pirms tam Baltkrievijā trīs naktis pēc kārtas bija notikušas asas sadursmes starp protesta akciju dalībniekiem un likumsargiem.

Brutāli izklīdinot demonstrantus, trijās naktīs tika aizturēti vairāk nekā 6000 cilvēku. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu