Baltkrievijā protestu ceturtajā dienā aizturēti 700 cilvēki (40)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Baltkrievijā trešdien protestu ceturtajā dienā aizturēti 700 cilvēki, ceturtdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Trešdien "par piedalīšanos nelikumīgos masu pasākumos aizturēti aptuveni 700 cilvēki", teikts ministrijas paziņojumā.

Līdz ar to kopš protestu sākuma svētdienas vakarā kopumā aizturēti vairāk nekā 6700 cilvēku. Protestu pirmajā naktī tika aizturēts vislielākais cilvēku skaits - vairāk nekā 3000.

Aculiecinieki stāsta, ka aizturēšanas vietās cilvēkus sagaida dramatiski apstākļi - nelielās kamerās tiek saspiesti desmitiem cilvēku; ieslodzītajiem trūkst ēdiena, ūdens un gaisa. Karavīri un uzraugi ne tikai ir vardarbīgi, bet arī dažādos veidos cilvēkus pazemo un moka, piemēram, liekot tiem gulēt ar seju pret zemi citu citam virsū pat vairākās kārtās.  

Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Protesta akcijas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā naktī uz ceturtdienu beidzās, iztiekot bez asām sadursmēm, kādas bija raksturīgas pirmajām trim naktīm pēc prezidenta vēlēšanām, vēsta Baltkrievijas mediji un aculiecinieki.

Pirms tam Baltkrievijā trīs naktis pēc kārtas bija notikušas asas sadursmes starp protesta akciju dalībniekiem un likumsargiem.

Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu