"Rīgas dzirnavnieks" plāno jaunajā sezonā iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
graudi
graudi Foto: TVNET Evija Hauka

Graudu pārstrādes uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" jaunajā sezonā plāno iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu.

Jaunajā sezonā "Rīgas dzirnavnieks" plāno iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu - kviešus, rudzus un auzas, ko izmantos uzņēmuma produkcijas ražošanā. Graudus pieņemt "Rīgas dzirnavnieks" sācis kopš jūlija beigām.

Kompānijā informēja, ka "Rīgas dzirnavnieks" šonedēļ pieņēmis pirmos "Herkuless Baltic" auzu šķirnes graudus, kas kopā ar Somijā vadošo graudkopības institūtu izveidota kā dāvana Latvijas simtgadei.

Pirmajā gadā "Herkuless Baltic" šķirnes jaunos graudus iesējušas 11 zemnieku saimniecības dažādos reģionos aptuveni 500 hektāru platībā.Šis ir pirmais gads, kad šīs šķirnes graudi iesēti zemnieku saimniecībās Latvijā pārtikai, nevis sēklas pavairošanai.

"Mēs esam gandarīti par rezultātu, jo jau pirmajā gadā ar ierobežotu sēklu daudzumu uzsākta sadarbība ar 11 zemnieku saimniecībām dažādos reģionos. Ar nepacietību gaidām rudeni, kad varēsim iepriecināt mūsu iedzīvotājus ar pirmajiem produktiem, kas saražoti tieši no jaunās šķirnes," informēja uzņēmuma valdes loceklis Dmitrijs Rindja.

Uzņēmumā pauda pārliecību, ka Latvijas zemniekiem ir augsts potenciāls auzu audzēšanā, ko nosaka gan piemēroti klimatiskie apstākļi un zemnieku mērķtiecīgs darbs pēdējos gads labas kvalitātes auzu kultivēšanā. Tā turpinot, Latvija jau tuvākajos gados var iemantot reputāciju starp pasaules spēlētājiem kā ļoti augstas kvalitātes auzu audzētājs, līdzīgi kā tas šobrīd ir ar kviešiem.

Jau ziņots, ka "Rīgas dzirnavnieks" pirms vairākiem gadiem uzsāka speciālu auzu audzēšanas programmu Latvijā, lai veicinātu zemnieku interesi audzēt auzas pārtikas ražošanai, kurām būtu augsti kvalitātes rādītāji. Jaunā šķirne "Herkuless Baltic", pie tās izstrādes darbs uzsākts 2008.gadā, ir daļa no programmas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Rīgas dzirnavnieks" finanšu gadā no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam strādāja ar 23,565 miljonu eiro apgrozījumu un 415 575 eiro zaudējumiem.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas. Kā kompānijas patiesais labuma guvējs norādīts Gintauts Raimonds Kriūns.

"Rīgas dzirnavnieks" ražo graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless" un "Īsta saimniece". Uzņēmuma eksports veido aptuveni 30%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu