"airBaltic" sestdien aviācijas svētku laikā veiks īpašu "Airbus" zemo pārlidojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" sestdien, 15.augustā, piedalīsies Latvijas aviācijas simtgades svētkos Spilves lidlaukā ar īpašu "Airbus A220-300" lidmašīnas zemo pārlidojumu, informēja "airBaltic" pārstāvji.

"Airbus A220-300" lidmašīnas pārlidojums plānots plkst.14.55. Lidmašīnu šajā pasākumā vadīs pieredzējuši un augsti kvalificēti piloti no Latvijas.

Spilves lidostā būs apskatāmas arī "airBaltic" Pilotu akadēmijas izmantotās "Diamond DA40" mācību lidmašīnas. Tāpat interesentiem būs iespēja no "airBaltic" Pilotu akadēmijas pašreizējiem studentiem un instruktoriem uzzināt vairāk par pilota profesiju.

Jau ziņots, ka sestdien tiks atzīmēta Latvijas aviācijas simtgade. Spilves aerodromā sestdien no plkst.12 līdz 18 apmeklētājiem būs iespēja doties īpašā pastaigā, kas izveidota par godu aviācijas svētku simtgadei. Tās laikā varēs uzzināt interesantus faktus par Latvijas aviācijas vēsturi un mūsdienām.

Lidlaukā varēs apskatīt dažādu paaudžu un veidu lidaparātus, uzzināt par to specifiku un vēsturi. Aerodromā būs redzams arī kāds īpašs un Latvijā vēl nekad nebijis gaisa kuģis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu