Daugavpilī autovadītājs mēģina piekukuļot policijas darbiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

2.augustā ap pulksten 14:45 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas inspektori patrulējot apturēja BMW markas transportlīdzekli, kurš bija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Lai izvairītos no atbildības, vīrietis policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli.

Policijas darbinieki, veicot patrulēšanu, konstatēja, ka vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50km/h, BMW markas automašīna pārvietojas ar ātrumu 116km/h. Transportlīdzeklis tika apturēts, un dokumentu pārbaudes brīdī policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vīrietis ir sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Lai pārbaudītu šo faktu, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpojamajā gaisā, kura apliecināja faktu, ka persona ir vadījusi transportlīdzekli alkohola reibumā – 1,8 promiles. Lai izvairītos no paredzētās atbildības par likumpārkāpumu, BMW vadītājs – 1989.gadā dzimis vīrietis - mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, piedāvājot 300 eiro un vēlāk arī 500 eiro lielu kukuli.

Šobrīd vīrietim par šāda veida darbībām, kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekiem, draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 323.panta 2.daļas.

Policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu