Peresam Covid-19 tests negatīvs, un viņš atgriežas savā F-1 komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Peress
Serhio Peress Foto: Reuters/AFP/ScanPix. TVNET kolāža

F-1 komandas "Racing Point" meksikāņu pilots Serhio Peress pēc pēdējo divu sacīkšu izlaišanas saslimšanas ar koronavīrusu dēļ atgriežas sacīkstēs šīs nedēļas nogalē notiekošajā Spānijas "Grand Prix" izcīņā Barselonas apkaimē, ceturtdien paziņoja viņa komanda "Racing Point".

Meksikāņu pilota Covid-19 testi bija pozitīvi pirms Lielbritānijas "Grand Prix" un pirms "70. jubilejas Grand Prix", abām sacensībām notiekot Silverstonā.

Negatīvs rezultāts nozīmē, ka viņš var atsākt dalību "Racing Point", kas viņu bija aizstājusi pēdējās divās sacensībās ar vācu braucēju Niko Hilkenbergu.

"Esam priecīgi dalīties ar ziņu, ka Peress ir saņēmis negatīvu atbildi par Covid-19 klātbūtni organismā," komanda raksta savā "Twitter" vietnē.

"Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir apstiprinājusi, ka Čeko var atgriezties F-1 apritē un būs komandā šīs nedēļas nogales Spānijas Lielās balvas izcīņā,"

ziņo komanda.

Peresa dublieris Hilkenbergs pirmajā no posmiem tehnisku problēmu dēļ netika līdz starta līnijai, bet otrajā finišēja septītajā pozīcijā.

Čempionāta vadībā ar 107 punktiem ir Lūiss Hamiltons, par 30 mazāk iekrājis Makss Verstapens ("Red Bull"), bet Valteri Botass seko ar 73 punktiem. Ceturtajā pozīcijā ar 45 punktiem ir Šarls Leklērs, Lendo Norisam ir 38 punkti, bet par diviem mazāk - Aleksandram Albonam.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu