Ceturtdien Latvijā atklāts viens jauns Covid-19 saslimšanas gadījums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Pēdējās diennakts laikā, veicot 1704 Covid-19 testus, Latvijā reģistrēts vens jauns saslimšanas gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija. 

Vienīgais pagājušajā diennaktī konstatētais inficētais reģistrēts Siguldas novadā, kur ar Covid-19 sasirgušo iedzīvotāju skaits ir sasniedzis sešus. Inficētais ir 20 līdz 29 gadus vecs.

Kopumā pašlaik ar Covid-19 inficēti cilvēki reģistrēti 40 Latvijas pašvaldībās. Lielākais skaits - 85 - Rīgā.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19, bet patlaban kopā stacionāros ārstējas trīs pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 198 pacienti.

Latvijā kopā kopš pandēmijas sākuma veikts 222 531 izmeklējums, saslimušas 1308 personas un 1078 izveseļojušās, 32 mirušas.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs skaidro, ka patlaban galvenais infekcijas avots ir cilvēki, kuri saslimuši ārvalstīs. Tāds ir katrs trešais gadījums. Lielākā daļa no citu saslimušo inficējas tieši no viņiem.

Tāpēc galvenais patlaban ir ievērot pašizolāciju, atgriežoties no augsta riska teritorijām, kuru saraksts diemžēl katru nedēļu tiek paplašināts, uzsvēra speciālists.

Šodien augsta riska valstu sarakstam, no kurām atgriežoties, ir jāievēro pašizolācija, varētu pievienoties Īrija, Dānija un Grieķija. Tādējādi šajā sarakstā būtu jau 23 valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu