Daugavpilī par diviem miljoniem eiro attīstīs inovāciju centru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Daugavpils pilsētas dome, ieguldot 2 011 605 eiro, īstenos projektu "Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī", informēja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) speciāliste Alise Bērziņa.

Sadarbībā ar projekta partneriem - Tronheimas zinātnes centru Norvēģijā un Daugavpils Universitāti - pilsētas dome plāno radīt interaktīvu vidi un jaunas prasmju un zināšanu apguves iespējas ne tikai skolēniem un studentiem, bet arī izglītības speciālistiem, attīstot viņu kompetences un zināšanas STEM - tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas - zinātnes jomās.

"Esmu pārliecināta, ka Daugavpils inovāciju centra izveide ir būtisks ieguldījums iespējai pilsētā radīt telpu dažādu zinātnes jomu aizraujošai izziņai un popularizēšanai bērnu un jauniešu auditorijā," pauda VIAA direktore Dita Traidās.

Pēc viņas teiktā, jauniešu interešu un zinātnes centri Latvijā pašlaik strauji attīstās, un jaunais centrs Daugavpilī kļūs par mūsdienīgu un radošas izglītības telpu gan pilsētai un visiem Latgales reģiona iedzīvotājiem, gan arī pilsētas viesiem.

Trīs gadu laikā inovāciju centrā plānots izveidot dažādas interešu izglītības programmas, aktivitātes un nodarbības, tematiskās ekspozīcijas, pieredzes apmaiņas vizītes un seminārus, darbnīcas, koprades telpas, publiskus un ārpus centra pasākumus bērniem un jauniešiem. Plānots, ka aktivitātes vairos zinātkāri par uzņēmējdarbību un karjeras izvēli STEM jomās.

Projektu "Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī" īstenos jau esošajā Daugavpils Inovāciju centra ēkā, kurā paredzēta renovācija.

"Man ir patiess prieks, ka pavisam drīz ēka, kas ir zīmīga vairākām daugavpiliešu paaudzēm, tiks renovēta un atdzimstot kļūs par mājvietu atjaunotajam un paplašinātajam inovāciju centram," atzina Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Viņaprāt, jaunais centrs paplašinās jauniešu redzesloku un pavērs jaunas iespējas profesijas izvēlē, jo bērni un jaunieši iegūs vietu, kur attīstīt prasmes un iemaņas, kā arī interesantā un pieejamā veidā izzināt visai sarežģīto, bet ļoti svarīgo uzņēmējdarbības jomu.

Projektu "Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī" finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programma "Pētniecība un izglītība". Tā kopējās izmaksas ir 2 011 605 eiro, no kuriem 1 538 877 eiro ir Norvēģijas granta finansējums, 271 567 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums, bet 201 161 eiro - pašvaldības naudas ieguldījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu