Pašizolācija būs jāievēro arī pēc atgriešanās no Dānijas, Lielbritānijas, Īrijas un Grieķijas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Divu nedēļu pašizolācija Latvijā turpmāk būs jāievēro arī pēc iebraukšanas valstī no Dānijas, Lielbritānijas, Īrijas un Grieķijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) izplatītā informācija.

Pieaugot Covid-19 saslimstībai Eiropā, turpmāk divu nedēļu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 21 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valsti, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno.

Minētās 21 ES vai EEZ valsts vidū ir Luksemburga, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Kipra, kā arī Dānija, Lielbritānija, Īrija un Grieķija.

Vadoties pēc saslimstības rādītājiem, Latvijā ir trešais zemākais pacientu skaits relatīvi pret iedzīvotāju skaitu - 4,1 pacients uz 100 000 iedzīvotājiem. Vēl zemāks šis rādītājs ir tikai Ungārijā, kur reģistrēti 3,2 gadījumi, un Vatikānā, kur patlaban nav neviena Covid-19 pacienta.

Visaugstākais saslimstības rādītājs joprojām ir Luksemburgā, kurai seko Spānija, Rumānija, Malta, Andora, Monako, Beļģija, Sanmarīno, Nīderlande, Bulgārija, Zviedrija un Francija.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16. Rēķinot gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem, ir iespējams objektīvi salīdzināt dažādu valstu rādītājus, neskatoties uz atšķirībām iedzīvotāju kopskaitā, norāda speciālisti.

Ja pašizolācija tiek ievērota, atgriežoties no valsts, kur kumulatīvais rādītājs 14 dienu laikā uz 100 000 iedzīvotāju iepriekš pārsniedzis, bet vairs nepārsniedz 16, tad pašizolāciju drīkst pārtraukt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu