Bulgārijas premjers pieļauj iespēju demisionēt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs piektdien paziņojis, ka ir gatavs piekāpties protestētājiem un demisionēt, bet tikai pēc tam, kad likumdevēji būs izveidojuši sistēmu jaunas konstitucionālās sapulces izveidošanai

Šī ir viena no pirmajām reizēm, kad Borisovs izrādījis piekāpšanos protestētājiem, kuri kopš 9.jūlija demonstrācijās pieprasa viņa valdošās koalīcijas atkāpšanos. Koalīcija atrodas pie varas kopš 2017.gada un vēlēšanas nav paredzētas līdz martam.

Borisovs tiešraidē televīzijā paziņoja, ka nekas netiks darīts, kamēr parlaments neizlems par konstitucionālās sapulces izveidošanu.

Viņš piebilda, ka viņa vadītā konservatīvā partija "Pilsoņi par eiropeisku Bulgārijas attīstību" (GERB) vēlas iesniegt parlamentā jaunas konstitūcijas projektu, kurā būtu ietvertas izmaiņas tiesu sistēmā.

"Laiks atbildībai un izlēmīgumam," paziņoja Borisovs. "Laiks jaunam sākumam."

Konstitucionālā sapulce ir viena no protestētāju galvenajām prasībām, bet viņi arī pieprasa valsts galvenā prokurora Ivana Geševa atkāpšanos.

Protestētāji arī pārmetuši valdībai atkarību no oligarhiem un mafijas stila uzvedību.

Reaģējot uz Borisova paziņojumu, protestētāji pavēstīja, ka turpinās demonstrācijas, un pieprasīja valsts televīzijas BNT direktora atkāpšanos.

Protestētāju prasību pēc jaunām vēlēšanām atbalsta arī sociālisti un Bulgārijas prokrieviski noskaņotais prezidents Rumens Radevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu