Hamiltons uzrāda ātrāko tempu Spānijas Grand Prix treniņsesijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) Spānijas Lielās balvas piektdienas otrajā treniņu sesijā ātrāko laiku uzrādīja "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass, ieņemot attiecīgi pirmo un otro vietu.

Piektdien otrajā treniņu sesijā trasi visātrāk veica Hamiltons. Viņš trasi apriņķoja vienā minūtē un 16,883 sekundēs, par 0,287 sekundēm apsteigdams komandasbiedru Botasu.

Trešais piektdien bija Makss Verstapens no "Red Bull" (+0,821), ceturtais - "Renault" pilots Daniels Rikjardo, kurš Hamiltonam piekāpās par 0,985 sekundēm. Piektais piektdien finišēja "Haas" braucējs Romēns Grožāns (+1,250), sestais - "Ferrari" pilots Šarls Leklērs (+1,264).

Vājāki rezultāti piektdien abiem "Racing Point" pilotiem Serhio Peresam (+1,410) un Lensam Strolam (+1,474), kuri ierindojās attiecīgi astotajā un 11.vietā.

Uzreiz aiz Strola ierindojās pasaules eksčempions vācietis Sebastians Fetels no "Ferrari" (+1,521).

Arī pirmajā treniņu sesijā ātrākie bija abi "Mercedes" piloti, Botasam apli veicot minūtē un 16,785 sekundēs, par 0,039 sekundēm ātrāk nekā Hamiltonam. Trešo vietu ar sekundes deviņu desmitdaļu atpalicību no līdera ieņēma Verstapens.

Sestdien braucēji aizvadīs vēl vienu treniņa sesiju, bet vēlāk sāksies kvalifikācijas sacensības. Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Pēc pieciem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 107 punktiem ir Hamiltons, par 30 mazāk iekrājis Verstapens, bet Botass seko ar 73 punktiem. Ceturtajā pozīcijā ar 45 punktiem ir Leklērs, Lendo Norisam no "McLaren" ir 38 punkti, bet par diviem mazāk Aleksandram Albonam no "Red Bull".

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu