Pēdējo dienu var reģistrēties Rīgas domes vēlēšanām, ja Rīgā pieder īpašums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dome
Rīgas dome Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien pēdējo dienu vēlētāji, kuriem Rīgā pieder nekustamais īpašums, var reģistrēties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Laura Zaharova.

Šodien pēdējo dienu var manīt sākotnēji piešķirto vēlēšanu iecirkni vēlētāji, kuriem ir tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās, ja viņiem Rīgā bija reģistrēta dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanām jeb šā gada 31.maijā.

Mainīt iecirkni vai reģistrēties balsošanai Rīgā var Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājaslapā, e-pakalpojumā "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana un maiņa" vai nosūtot iesniegumu Rīgas pilsētas pašvaldībai vai jebkurai Rīgas dzīvesvietas deklarēšanas iestādei pa pastu, e-pastu vai portālā "Latvija.lv".

Sūtot iesniegumu pa e-pastu, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu, savukārt portālā "www.latvija.lv" iesniegtais iesniegums ir derīgs bez paraksta.

Sūtot iesniegumu pa pastu, tas jānosūta ar tādu aprēķinu, lai tas tiktu saņemts ne vēlāk kā 15.augustā. Ja pa pastu, e-pastu vai portālā "Latvija.lv" sūta iesniegumu reģistrēties vēlēšanām pēc nekustamā īpašumā pazīmes, iesniegumam jāpievieno īpašumtiesības apliecinoša dokumenta kopija.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kas notiks augusta beigās, vēlētājiem būs iespēja balsot 156 vēlēšanu iecirkņos Rīgā. Šajās vēlēšanās varēs balsot savā vai jebkurā citā Rīgas vēlēšanu iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu