Video liek apšaubīt oficiālo versiju par baltkrievu demonstranta bojāeju (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Interneta medijs Euroradio.fm publicējis videoierakstu, kurā redzams 10.augusta vakarā nogalinātā Aleksandra Taraikovska bojāejas brīdis. Vīrietis pie Puškina metro stacijas Minskā kādu brīdi manāms ar  paceltām rokām, kurās nekā nav, bet vēl pēc brīža protestētāja virzienā tiek raidīti šāvieni, pēc kuriem viņš saļimst uz asfalta.

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija iepriekš skaidroja, ka viens no protestētājiem tiesībsargājošo struktūru darbinieku virzienā "mēģinājis mest neidentificētu spridzekli, kas viņa rokās sprāga".

Pēc nelaiķa civilsievas vēlāk skaidrotā, miršanas apliecībā teikts, ka nāves galvenais cēlonis ir vaļēja brūce krūškurvī. Tā redzama arī ziņu aģentūras AP uzņemtā fotoattēlā, kurā skaidri saskatāms, ka vīrieša rokas vēl ir veselas, kas tā nebūtu, ja tajās būtu eksplodējis spridzeklis.

Foto: Ekrānuzņēmums

Jau ziņots, ka šodien Minskā vairāki tūkstoši cilvēku atvadījās no 34 gadus vecā Baltkrievijas galvaspilsētas iedzīvotāja Aleksandra Taraikovska, kas 10.augusta vakarā zaudēja dzīvību protestu gaitā sadursmēs ar drošības spēkiem.

Taraikovskim bija 34 gadi. Viņam palika trīs gadus veca meita.

Kopš 11.augusta Minskas iedzīvotāji pastāvīgi nes ziedus uz protestētāja nāves vietu. Ziedi tiek likti arī uz metāla nožogojuma, kas atdala braucamo daļu no gājēju zonas.

Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu