Doviciozo izcīna uzvaru avārijām bagātā "MotoGP" posmā Austrijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Doviciozo #04
Andrea Doviciozo #04 Foto: EPA/Scanpix

"Ducati" vienības itāļu motobraucējs Andrea Doviciozo svētdien Špīlbergas trasē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta motošosejā ceturtā posma - Austrijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacīksti no "pole position" sāka spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha"), bet startā vadībā izvirzījās austrālietis Džeks Milers ("Pramac").

Sacensību astotajā aplī Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha") piedzīvoja sadursmi ar Žoanu Zarko ("Ducati"). Abi sportisti piedzīvoja smagus kritienus, taču tika cauri sveikā bez nopietniem savainojumiem.

Šajā epizodē paveicās arī Vinjalesam un jo īpaši Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha"), kuram viens no motocikliem aizlidoja gar muguru, bet otrs - gar priekšu. Trasē tika izkārts sarkanais karogs, un sacīkste turpinājās nedaudz vēlāk, sportistiem sacīkstes atsākot pozīcijās, kurās viņi atradās avārijas brīdī.

Pēc restarta par līderi kļuva Doviciozo, bet par pirmo pozīciju cīnījās arī Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), taču spānis vienā no epizodēm krita un arī izstājās. Tāpat savstarpēju sadursmi piedzīvoja portugālis Migels Oliveira ("Red Bull KTM Tech 3") un spānis Pols Espargaro ("Red Bull KTM").

Uzvaru svinēja Doviciozo, kuram sekoja spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar") un Millers. Ceturtais bija iepriekšējā posma uzvarētājs Breds Binders ("Red Bull KTM") no Dienvidāfrikas Republikas, piekto vietu ieņēma Rosi, bet pirmo sešinieku noslēdza japānis Takaki Nagakami ("Honda Idemitsu"). Francūzis Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha") šoreiz samierinājās ar astoto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 67 punktiem ir Kvartararo, 56 punkti ir Doviciozo, bet 48 punktus iekrājis Vinjaless.

Turpat Špīlbergas trasē nākamajā nedēļā norisināsies Štīrijas "Grand Prix". Tālākie posmi paredzēti Itālijā (13. un 20.septembrī), Spānijā (27.septembrī, kā arī 8. un 22.novembrī) un Francijā (11., 18., 25.oktobrī).

Sezonas pēdējais posms gaidāms 22.novembrī.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Jaunais sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 13 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu