Atrastas divas iespējamās Covid-19 pacientu kontaktpersonas autobusu maršrutos Latgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Divas personas atzītas par iespējamām kontaktpersonām ar Covid-19 inficētajiem, kas brauca autobusa maršrutos Rēzekne-Daugavpils un Daugavpils-Priežmale, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Kā vēstīts, SPKC epidemiologi, veicot izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka divi pasažieri, kuriem apstiprināts Covid-19, 13.augustā pārvietojās ar autobusu maršrutā Rēzekne-Daugavpils ar reisa numuru 7479, plkst.11.17 no pieturas Aglona un Daugavpils-Priežmale ar reisa numuru 5506, plkst.16 līdz pieturai Aglona. Vadoties pēc SPKC paustā, abi saslimušie nebija Aglonas svētku dalībnieki.

Kopumā ar epidemiologiem sazinājušās teju 20 ar šiem reisiem saistītas personas, bet par kontaktpersonām atzītas divas.

Patlaban pašazieriem turpinās saziņa ar epidemiologu, bet, kā atgādina SPKC, visiem, kuri atradušies minētajos autobusos, būtu jānovēro savs veselības stāvoklis, jāatrodas pašizolācijā un, novērojot akūtu elpceļu infekcijas simptomu parādīšanos, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

Kā norādīja SPKC pārstāve, Aglonas svētku laikā netika konstatēti Covid-19 inficēšanās gadījumi, tomēr vienlaikus būtu jāņem vērā fakts, ka jaunā koronavīrusa simptomi parasti parādās tikai pēc vairākām dienām.

Jau ziņots, ka visiem pasažieriem, kas brauca minētajos reisos, jāsazinās ar SPKC epidemiologu pa tālruni 67271738. Ja tiek novēroti saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic izmeklēšana uz Covid-19.

Ja kāds no Aglonas svētku dalībniekiem brauca minētajos autobusos, viņiem jādodas mājas un jāsazinās ar SPKC epidemiologu pa iepriekšminēto tālruni.

Ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz plkst.20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.15 un svētdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.12.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par to, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu