Autošosejas piloti Krūzmanis un Batraks uzvar prestižākajās Baltijas čempionāta klasēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Krūzmanis sacensību laikā trasē.
Ģirts Krūzmanis sacensību laikā trasē. Foto: Publicitātes foto

Pērnavas "auto24ring" trasē pagājušās nedēļas nogalē notika Baltijas autošosejas čempionāta trešais posms, kurā uzvaras sacīkšu seriāla prestižākajās klasēs TCR un GT izcīnīja attiecīgi Ģirts Krūzmanis un Vilnis Batraks.

Pasaulē populārajā un prestižajā TCR klasē, kur FIA Pasaules čempionātā sportisti brauc ar identiskām automašīnām, Baltijas reģionā vēsturiski ir dominējuši sportisti no Lietuvas.

Tomēr svaru kausi ir mainījušies šosezon ar Ģirta Krūzmaņa dalību čempionātā. Krūzmanis parādīja savu pārākumu, izcīnot pirmo starta vietu kvalifikācijā ar Audi RS3 LMS automašīnu. Par nopietno konkurenci liecina fakts, ka visi pieci klases dalībnieki bija pussekundes atstatumā.

Tehniskas ķibeles pirmā brauciena startā lika Krūzmanim atkrist uz trešo pozīciju pirmajā aplī, tomēr līdz sacīkstes beigām tika apsteigts lietuviešu sportists Roks Kvedars, Krūzmanim piekāpjoties vien igaunim Pēteram Pēkam.

Otrajā braucienā Krūzmanis droši kontrolēja notikumus trasē, svinot uzvaru gan braucienā, gan arī posmā – pirmā uzvara sportistam no Latvijas TCR klasē.

GT jeb Baltijas autošosejas čempionāta jaudīgākajā klasē ātrākais divu braucienu summā bija Vilnis Batraks ar Lamborghini Huracan ST, vēl vairāk nostiprinot savas līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Vilnis Batraks cīņā ar konkurentu.
Vilnis Batraks cīņā ar konkurentu. Foto: Publicitātes foto

Kvalifikācijā ātrākais bija 2019. gada čempions, igaunis Raivo Tamms ar Porsche GT3 CUP, tomēr kļūda pirmā brauciena pirmajā aplī lika igauņu sportistam atkrist uz peletona beigām. Līdz brauciena finiša karogam Tamms jau bija pakāpies līdz trešajai vietai, svinēja uzvaru otrajā braucienā, par nieka sprīdi apsteidzot Batraku. Posma kopvērtējumā pirmais Batraks, otrais Tamms, bet trešajā vietā lietuvietis Egidijs Gutaravičs ar vēl vienu Lamborghini.

GT AM klases kvalifikācijā tehniskas likstas piemeklēja Jāņa Hāna Subaru Impreza automašīnu. Lai arī līdz sacīkšu sākumam tika atrasts rezerves auto, par augstām vietām bija jāaizmirst. 

Klasē uzvaru izcīnīja lietuvietis Edvīns Einiķis ar Audi TT RS automašīnu, viņš arī pārņēma čempionāta līdera stafeti. BTC4 klasē uzvara somu sportistam, pērnā gada čempionam Jirki Jonkari.

Andris Griķis aizvadītajās sezonās ir bijis dominējošs spēks "Formula Historic" klasē, tomēr braucienos Pērnavā nopietnu konkurenci viņam veidoja igaunis Tāvi Kūls, kurš ilgu laiku bija vadībā otrajā braucienā, tomēr līdz finiša karogam Griķis atguva līderpozīciju un svinēja drošu uzvaru "Mondial" klasē.

"Easter" klasē uzvara igaunim Jākam Kūlam. Raitim Mūrniekam tehniskas ķibeles šoreiz liedza iespēju cīnīties par uzvaru sacensību kopvērtējumā.

"Nankan Endurance Academy" divu stundu izturības braucienā ātrākā komanda gan kopvērtējumā, gan klasē bija "Dock by 222" no Lietuvas.

"BMW 325 CUP" klasē pirmajā vietā finišēja "PAPA’S RACING TEAM" ar pilotiem Ģirtu Daugaviņu un Uldi Timaku, trešajā vietā klasē WRR ar Matīsu Mežaku un Egonu Lapiņu.

"MSD Racing" piektā vieta, bet "Team Rexona Men" sestā pozīcija BTC2 klasē.

Baltijas čempionāta noslēdzošais posms norisināsies no 10. līdz 11. oktobrim Biķernieku trasē, kur varēs redzēt gan TCR, gan jaudīgās Lamborghini automašīnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu