Minskā pie izolatora Okrestina ielā mītiņā pulcējušies tūkstošiem cilvēku (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Baltkrievijā - piektā diena
Protesti Baltkrievijā - piektā diena Foto: AFP / Reuters

Tūkstošiem cilvēku, kas pieprasīja Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko atkāpšanos un aizturēto protestētāju atbrīvošanu,, pirmdienas vakarā pulcējās mītiņā pie izolatora Minskas Okrestina ielā, vēsta Baltkrievijas plašsaziņas līdzekļi.

Mītiņa dalībnieki skandēja "Brīvību!", "Tribunālu!" un "Laid ārā!"

Vēlāk mītiņā ieradās opozīcijas kandidātes prezidenta vēlēšanās Svetlanas Tihanovskas štāba pārstāve Olga Kovaļkova, kura aicināja protestētājus izklīst un atkal sapulcēties pie izolatora Okrestina ielā otrdien.

"Naktī mēs neko nevarēsim atrisināt," uzsvēra Kovaļkova, norādot, ka ne izolatora, ne Iekšlietu ministrijas pārstāvji neatbild uz centieniem kontaktēties.

Paklausot Kovaļkovas mudinājumam, mītiņa dalībnieki sāka izklīst.

Iepriekš pēc mītiņa Neatkarības laukumā protestētāju kolonna ar Baltkrievijas sarkanbaltajiem nacionālajiem karogiem vispirms aizgāja uz izolatoru Volodarska ielā, pie kura sarīkoja mītiņu, bet pēc tam devās pie izolatora Okrestina ielā.

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija pirmdienas pēcpusdienā informēja, ka izolatoros joprojām atrodas 122 protesta akcijās aizturētie, taču turpinoties viņu pakāpeniska atbrīvošana.

Pirmdienas vakarā tūkstošiem cilvēku piedalījās protesta mītiņos pret Lukašenko  arī citās Baltkrievijas pilsētās, tostarp  Bobruiskā, Gomeļā,  Grodņā, Mogiļevā, Novogrudokā, Novopolockā, Polockā, Soļigorskā, Svetlogorskā.

Soļigorskā cilvēki arī sapulcējās pie izolatora, pieprasot atbrīvot aizturētos protestētājus. Izolatora ēku bija aplenkuši omonieši ar nolaistiem vairogiem.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās līdzšinējais valsts galva ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu