Itālijā pabeigta modulāra slimnīca Covid-19 pacientu ārstēšanai (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/filippo_taidelli_architecture

Aptuveni trīs mēnešu laikā Milānā ir tapusi modulāra tipa slimnīca koronavīrusa Covid-19 skartajiem pacientiem. 

Milānā vien 11 nedēļu laikā tapusi modulāra ēka autonomai veselības iestādei, Rozano ārkārtas slimnīcai, kuras darbība koncentrējas tieši uz koronavīrusa Covid-19 ārstēšanu. Slimnīcas autori ir vietējais itāļu arhitektu birojs "Filippo Taidelli Architectto". Slimnīcas tapšanā ir izmantoti ilgtspējības principi - ēku pēc vajadzības var paplašināt vai samazināt, tā ir energoefektīva, un slimnīcas dizains ir veidots tā, lai tas sniegtu maksimālu komfortu pacientiem, ziņo portāls "Inhabitat". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippo Taidelli Architecture (@filippo_taidelli_architecture) on

Milānas koronavīrusa slimnīcas kopējā platība ir aptuveni 2700 kvadrātmetru, un to veido seši atsevišķi moduļu bloki. Viens bloks ir paredzēts pirmās palīdzības sniegšanai, bet centrālajā daļā ir izvietota galvenā slimnīcas zāle ar 12 speciāli aprīkotām gultām intensīvās aprūpes nodrošināšanai. Visās slimnīcas telpās ir ierīkoti īpaši filtri, kas attīra gaisu no vīrusu patogēniem, turklāt ārstu un cita personāla drošībai pacientus palātās ieved pa speciālām ieejām. 

 Katrs slimnīcas modulis elektroenerģijas ziņā darbojas autonomi un tā eksterjeru apņem divu slāņu fasāde, kas neļauj slimnīcas telpām sakarst. Tāpat arhitekti uzsvaru ir likuši uz dabīgo apgaismojumu, ar mērķi samazināt elektroenerģijas patēriņu, proti, pēc iespējas samazināt nepieciešamību ieslēgt mākslīgo apgaismojumu un nodrošināt komfortu pacientiem. 

Savukārt, lai psiholoģiski nomierinātu pacientus, arhitekti ir taktiski izmantojuši vairākus interjera elementus, kas palīdz cilvēkiem noņemt spriedzi un satraukumu. Piemēram, slimnīcas atpūtas daļā dizaineri ir izstrādājuši speciālas apzaļumotas terases ar atpūtas krēsliem, bet pa slimnīcas gaiteņu sienām stiepjas pasteļzaļas vertikālas svītras, kas rada brīvu un nepiespiestu atmosfēru. 

Rozano ārkārtas slimnīca ir pirmā no trim ārkārtas veselības iestādēm Ziemeļitālijā. Patlaban būvniecības stadijā ir slimnīcas Itālijas pilsētā Bergamo un Milānas pievārtē esošajā ciematiņā Kastelansā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu