Vēstnieks: Latvijai aktīvi jāizmanto OECD un UNESCO sniegtās iespējas izaugsmei un sevis popularizēšanai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā un ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā Indulis Ābelis akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.
Latvijas vēstnieks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā un ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā Indulis Ābelis akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijai ir aktīvi jāizmanto Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) sniegtās iespējas labāko nozaru politiku apzināšanā, pieredzes apmaiņā, Latvijas popularizēšanā un valsts interešu veicināšanā, tādu viedokli paudis jaunais Latvijas vēstnieks OECD un UNESCO Indulis Ābelis.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam OECD un UNESCO Ābelim.

Kopš diplomāta karjeras sākuma 1993.gadā Ābelis ir strādājis ĀM Ārējās tirdzniecības nodaļā un Starptautisko ekonomisko sakaru departamentā, kā arī vadījis Finanšu un īpašuma departamentu un Eiropas departamentu. No 2017.gada līdz šim brīdim vadīja Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamentu, atzīmēja ĀM.

Ābelis pildīja dienesta pienākumus Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženēvā un Latvijas vēstniecībā Francijā. Viņš bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, Norvēģijā, Islandē, kā arī pašreiz pilda nerezidējošā vēstnieka pienākumus Tunisijā.

Vēstnieks saņēmis Karalisko Norvēģijas Nopelnu ordeni, Francijas Goda Leģiona ordeni, kā arī Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas atzinības rakstus.

Tāpat pabeidzis Latvijas Universitātes Starptautisko Attiecību institūta Starptautisko ekonomisko attiecību programmu. Vēstnieks pārvalda angļu, franču, krievu valodu.

Ābelis amatā nomaina Ivitu Burmistri, kura Latvijas intereses OECD un UNESCO pārstāvēja kopš 2016.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu