Sanktpēterburgā vecu dzelzceļa posma teritoriju pārveidos par jaunu dzīvojamo rajonu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/orangearchitectsnl

Nīderlandiešu arhitektu biroji "KCAP" un "Orange Architects" ir apvienojuši spēkus ar krievu arhitektu biroju "A.Len Architectural Bureau", lai revitalizētu noplukušu teritoriju Sanktpēterburgā un radītu multifunkcionālu rajonu un parku. 

Patlaban Sanktpēterburgas bijušais dzelzceļa posms Tovarno-Vitebska Ligovskijas prospektā ir samērā degradēta, neizmantota industriālā teritorija, kuru vesela arhitektu komanda plāno pārveidot par multifunkcionālu rajonu ar parku, ziņo arhitektūras ziņu portāls "ArchDaily". Arhitekti plāno radīt jaunu izklaides, biroju un dzīvojamo rajonu, kas uz citu fona izcelsies tieši ar apzaļumotajām ielām. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by orange architects (@orangearchitectsnl) on

Atšķirībā no ierastajiem Sanktpēterburgas rajoniem Ligovski prospektā parki un ielas būs izvietotas gar vēsturiskajām dzelzceļa sliedēm, tādējādi radot zaļa koridora ilūziju. Jaunajā rajonā kopumā būs dzīvesvietas 8600 cilvēkiem, un tas aizņems aptuveni 30 hektārus. Gar sliedēm taps vairākas biroju un dzīvojamās sešu līdz piecpadsmit stāvu ēkas. Lai jaunais rajons krasi nekontrastētu ar blakus esošajām ēkām un rajoniem, augstākie un zemākie nami būs izkārtoti pamīšus. Trīs augstākās, piecpadsmit stāvu ēkas būs izvietotas rajona ziemeļu galā un kalpos par sava veida ieeju Ligovski apkaimē. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KCAP Architects&Planners (@kcap.eu) on

 Līdz ar dzīvokļu namiem un birojiem Ligovski rajonā tiks ierīkoti veikali, restorāni, sporta zāles, četri bērnudārzi, viena sākumskola un viena pamatskola, pazemes autostāvvietas un kafejnīcas. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu