Cēsīs notiks īpaša basketbola spēle par godu teātra zinātniecei Radzobei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Silvija Radzobe
Silvija Radzobe Foto: No personīgā arhīva

Cēsu sporta hallē 23. augustā plkst.20 mākslas festivālā "Cēsis 2020" notiks teatrāla performance "Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle" ar Latvijas aktieru, basketbolista Dāvja Bertāna un komiķa Jāņa Skuteļa piedalīšanos.

Kā informēja Cēsu Mākslas festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Mairita Brice, Radzobe kopš 2015. gada bija festivāla "Grand Prix" teātra skates veidotāja, izraudzījās sezonas izcilākās izrādes programmai un izglītoja festivāla apmeklētājus ar lekcijām. Viņas kaislība bija ne tikai teātris un izrādes, bet arī basketbols.

Literatūras un teātra zinātniece, teātra kritiķe Radzobe mūžībā devās šī gada 21. aprīlī, un pandēmijas ietekmē atvadas izvērtās diskrētas un personīgas. 29. aprīlī viņa būtu atzīmējusi savu 70. dzimšanas dienu. Festivāls "Cēsis 2020", godinot Radzobi, velta viņai performanci, kurā apvienotas viņas trīs pēdējo gadu lielās aizraušanās: teātris, dālijas un basketbols. Performance tiek īstenota kā Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra un Liepājas teātra kopprojekts, un tās idejas autori ir aktieris Vilis Daudziņš un Dailes teātra vadītājs Juris Žagars, režisors Valters Sīlis.

Basketbolu spēlēs dažādu paaudžu un fiziskās sagatavotības teātra un sporta entuziasti - Nacionālā teātra aktieri Guntars Grasbergs, Jānis Vimba, Mārcis Maņjakovs, Raimonds Celms, Jaunā Rīgas teātra aktieri Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts, Liepājas teātra aktieri Gatis Maliks, Viktors Ellers, Egons Dombrovskis, Dailes teātra aktieri Dainis Grūbe, Juris Žagars, Gints Grāvelis, Artūrs Dīcis, Jānis Strenga, Andris Bulis un Intars Rešetins.

Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: @WashWizards/Twitter

Spēles apmeklētājus gaida arī dāliju parāde, kur kādai jaunizveidotai šķirnei tiks piešķirts vārds. Savukārt pirms performances Cēsu sporta hallē plkst.19 notiks Radzobes meitas Zanes Radzobes lekcija "Krustcelēs: teātris un digitālā pasaule".

Biļetes uz mākslas festivālu "Cēsis 2020" pieejamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā, tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv", kā arī pasākumu norises vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu