FKTK brīdina par "Pamara Bank Ltd" piedāvātajiem pakalpojumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par nelicencēta finanšu pakalpojumu sniedzēja "Pamara Bank Ltd" piedāvātajiem pakalpojumiem tīmekļa vietnē www.pamara-bank.com.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav kredītiestādes licences un tam nav tiesību Latvijas teritorijā pieņemt noguldījumus vai sniegt ieguldījumu pakalpojumus. 

Komisija atzīmē, ka "Pamara Bank Ltd" savā tīmekļa vietnē norādījusi maldinošu informāciju.

Šāds komersants Latvijā nav reģistrēts un nekad nav saņēmis kredītiestādes licenci.

Gadījumā, ja ir nodarīti zaudējumi vai ir aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu vai noguldījumu piesaistei. Tikai pie šiem pakalpojumu sniedzējiem klientu aizsargā valsts.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus vai noguldījumus, FKTK rekomendē doties uz savu banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmusi attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

Tāpat FKTK aicina iedzīvotājus pirms sadarbības sākšanas ar kādu no finanšu pakalpojumu sniedzējiem pārliecināties par to tiesībām piedāvāt un sniegt ieguldījumu pakalpojumus vai piesaistīt noguldījumus Latvijā.

Informācija par licencētiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā pieejama FKTK mājaslapā. Komisijas mājaslapā atrodami arī citu dalībvalstu pakalpojumu sniedzēji, kuriem atļauts sniegt pakalpojumus Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu