Tokijas parkā atklāj caurspīdīgas sabiedriskās tualetes (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/publicop3

Viens no populārākajiem un tūristu piepildītākajiem Tokijas rajoniem ir kļuvis par kādu neierastu atrakciju bagātāks - te atklātas caurspīdīgas tualetes.  

Japānas arhitektu birojs "Shingeru Ban Architects" ir radījis ārkārtīgi neparastu papildinājumu Tokijas centrā esošam parkam. Šeit ir izvietotas divas  sabiedriskās tualetes ar trim kabīnēm. Atšķirībā no citām tualetēm, šīs izceļas ar pilnīgi caurspīdīgām sienām, kas ļauj ielūkoties tualešu interjerā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOULALA ✨ #jewellery (@joulalaberlin) on

Lai gan šādas tualetes šķietami atbaida ar vizuālo veidolu, tomēr inovatīvā projekta mērķis ir mainīt cilvēku uzskatus par sabiedriskajām tualetēm, vēsta ziņu portāls "CNN". "Ieejot sabiedriskajā tualetē parkā, cilvēkus uztrauc divas lietas: vai tā ir tīra un vai tajā kāds jau nesēž," tā tualešu projekta oficiālajā mājaslapā skaidrojuši arhitekti. Stikla sienas ļaus pilsētniekiem vai pilsētas viesiem redzēt, vai tualete ir aizņemta un vai tā ir tīra. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @johnkonno on

Jāpiebilst, ka tualete nepaliks pilnīgi caurspīdīga arī brīdī, kad tajā kāds ieies nokārtot dabiskās vajadzības. Tiklīdz tualetes izmantotājs ieies sabiedriskajā tualetē un aizslēgs durvis, sienas kļūs matētas un necaurredzamas, nodrošinot privātumu. Arhitekti atklāj, ka jaunās sabiedriskās tualetes būs ne tikai praktisks papildinājums pilsētas parkam, bet nakts laikā arī izgaismos tumšās parka ietves gluži kā krāsaina laterna. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu