"Eurostat": Latvijā jūlijā bijusi zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā jūlijā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Gada inflācija Latvijā, tāpat kā Luksemburgā, jūlijā bijusi 0,1%. Augstākā inflācija pagājušajā mēnesī bijusi Ungārijā (3,9%), Polijā (3,7%), Čehijā (3,6%), Rumānijā (2,5%), Slovākijā un Austrijā (abās valstīs 1,8%), Beļģijā (1,7%) un Nīderlandē (1,6%).

Jūlijā salīdzinājumā ar 2019.gada septīto mēnesi inflācija reģistrēta 18 ES dalībvalstīs. Francijā un Lietuvā gada laikā patēriņa cenas kāpušas par 0,9%, Itālijā par 0,8%, Maltā, Somijā un Zviedrijā kāpums bijis 0,7%, bet Bulgārijā un Dānijā pieaugums veidojis 0,4%.

Vācijā patēriņa cenas jūlijā gada griezumā saglabājušās nemainīgas, bet Portugālē tās sarukušas par 0,1%, Slovēnijā - par 0,3%, Īrijā un Horvātijā - par 0,6%, Spānijā - par 0,7%, Igaunijā - par 1,3%, Kiprā - par 2% un Grieķijā - par 2,1%.

ES vidēji gada inflācija jūlijā bijusi 0,9%, bet eirozonā veidojusi 0,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - jūniju - patēriņa cenas jūlijā ES samazinājās par 0,2%, bet eirozonā - par 0,4%.

Latvijā salīdzinājumā ar jūniju patēriņa cenas jūlijā pieaugušas par 0,3%, Igaunijā tās mēneša izteiksmē saglabājušās nemainīgas, bet Lietuvā tās sarukušas par 0,3%. Visaugstākā mēneša inflācija bijusi Ungārijā (1,2%), bet augstākā mēneša deflācija fiksēta Portugālē (-2%).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu