Brīvdienu maršruts ⟩ Ko apmeklēt šajā nedēļas nogalē visā Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Drusti.
Drusti. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vasara vēl nav galā - laiks solās būt jauks, un visā Latvijā ir, ko redzēt un izbaudīt. Esam apkopojuši informāciju par šīs nedēļas nogales interesantākajiem notikumiem no Liepājas līdz Salacgrīvai. Jums atliek tikai izvēlēties, kuru Latvijas malu apmeklēt.

“Atvērtās dienas laukos”

22. un 23. augustā visos Latvijas novados ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ciemos gaida lauku labumi - mājražotāji, amatnieki, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi.

Viss piedāvājums kopā ar saimniecību kontaktinformāciju un karti atrodams šeit.
 

Mežtakas apsekojums Kurzemē

Mežtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruts, kas līdz šim tika attīstīts no Tallinas līdz Rīgai. Taču jauna projekta – “Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā” - ietvaros šis pārgājienu maršruts tiek  pagarināts arī pārējā Latvijā, šķērsojot visu Kurzemi, un turpināsies arī Lietuvā, šķērsojot robežupi Apši Kalētu pagastā.

Jau 17. augustā sāktie maršruta apsekojumi Kurzemē noslēgsies 7. septembrī Bigauņciemā, kur Mežtaka savienosies ar citu garo distanču pārgājienu maršrutu - Jūrtaku.

Mežtakas apsekojumiem tiek aicināti pievienoties visi pārgājienu entuziasti. Apsekojumi nav gidētas ekskursijas, bet drīzāk līdzinās ekspedīcijām, tādēļ dalībniekiem pašiem jāorganizējas un jāizdomā, – kā nokļūt līdz starta punktiem un prom no katras dienas finiša punktiem, kur nakšņot un kā izmantot citus pakalpojumus.

Pirms gājiena (vēlākais dienu iepriekš) potenciālajiem dalībniekiem ir jāpiereģistrējas attiecīgajam posmam.

Vasaras ražas tirdziņš Liepājā un Karostas vasara

Jūras krasts un sagrautie Ziemeļu forti Liepājā, Karostā
Jūras krasts un sagrautie Ziemeļu forti Liepājā, Karostā Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ja nogales maršruts ved uz Kurzemi, tad šonedēļ viens no interesantākajiem galamērķiem ir Liepāja.

Pirmkārt, Rožu laukumā, jau tradicionāli divu dienu garumā – 21. un 22. augustā tiks rīkots ikgadējais Vasaras ražas tirdziņš. Vasaras ražas un labumu izrādīšana un tirgošanās norisināsies katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00. Tā vietā, lai kārtējo reizi sestdienā dotos uz lielveikalu, cilvēki tiek aicināti iegādāties veselīgu pārtiku no dabīgām Latvijas izejvielām un dabas veltēm, kā arī tērpu aksesuārus, Latvijā ražotu kosmētiku, brīnišķīgas šalles, cepures, dabīgās ādas jostas, rotas no vara, sudraba, akmens, pērlēm un ziediem, kā arī modernas auduma somas.

Turpat netālu - Karostā šajā nedēļas nogalē norisināsies projekta “Karostas vasara” trešā un pēdējā daļa – īpaša nedēļas nogale ar daudzveidīgiem pasākumiem.

Piektdien, 21. augustā, pulksten 21.00 Karostas cietuma pagalmā bez maksas tiks demonstrēta filma “Blakus”.

Sestdien, 22. augustā, pulksten 11.00, 13.00 un 15.00 pie Karostas cietuma sāksies aptuveni pusotru stundu garas gida vadītas bezmaksas ekskursijas uz Karostas ūdenstorni.

Karostas cietuma pagalmā no pulksten 12.00 līdz 16.00 notiks vafeļu meistarklase. Laikā no 12.00 līdz 16.00 cietuma pagalmā notiks bezmaksas radošās darbnīcas bērniem.

Vakarā pulksten 20.00 Karostas cietuma pagalmā būs grupas “Magone” koncerts. Ieeja bez maksas.

Svētdien, 23.augustā, Karostā notiks foto orientēšanās pasākums “Māksla izglābs Karostu”, kas pulksten 10.00 sāksies pie Karostas cietuma. Orientēšanās dalībnieku uzdevums būs pēc īpaši sagatavotas kartes atrast Karostā 12 kontrolpunktus – mākslas un vēstures objektus, kas dabā būs “iezīmēti” ar nelielām tēlnieka Egona Peršēvica skulptūrām – Baltijas kara flotes kuģīšiem. Tā kā Karosta aizņem lielu teritoriju, lai apmeklētu visus atzīmētos objektus, noderēs kāds transporta līdzeklis. Orientēšanās pasākums noslēgsies pie Ziemeļu mola, kur pulksten 15.00 notiks brīvdabas uzvedums “Teika par Karostas nāru”.

 

15. gadsimta mūzika, zivju un mājas vīnu degustācija un citi notikumi Tukuma novadā

Foto: Publicitātes foto

Ja Liepāja šķiet par tālu, tad var doties uz novadu, kas apvieno Kurzemi un Zemgali.

Izpriecas Tukuma novadā var sākt baudīt jau sākot ar piektdienu, kad Tukumā norisināsies ielu basketbola 2X2 spēles. Sākums pulksten 15.00. Vēl Tukumā visu nedēļas nogali skatāmas dažādas izstādes un klausāmi koncerti. Viss noslēgsies ar “Lapsas andeli”, kur būs iespēja papildināt savu garderobi vajadzīgo un pārdot nevajadzīgo.

Citviet novadā gaidāmas degustācijas - mājas vīnu varēs nobaudīt ģimenes vīna darītavā Abavas un mājas vīna ražotnē "Tēviņi", savukārt "Reiņa zivis” Lapmežciemā sestdien piedāvās zivju degustāciju un iepazīšanos ar žāvēšanas aizkulisēm.

Jaunmoku pilī, cita starpā, būs arī Meža kroketa turnīrs, bet Lielajā Ķemeru tīrelī varēs izbraukt ar laivām. Sīkāka informācija par visiem nedēļas nogales pasākumiem novadā, kā arī pieteikšanās, reģistrācija un pasākumu biļešu cenas atrodamas šeit.

 

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta Ceļotāju diena

Biosfēras rezervātā ietilpst desmit pašvaldības, no kurām lielākā daļa ir atsaukusies Ceļotāju dienu iniciatīvai, kas ir lielisks veida kā popularizēt mazāk zināmus apskates objektus un vietas.

Salacgrīvas un Alojas novados notiks velo orientēšanas sacensības, dalībniekiem jādodas uz novadu tūrisma informācijas centriem, kur tie saņems individuāli izbraucamu maršruta plānu.  Mazsalacas un Burtnieku novados savukārt notiks kolektīvi velo braucieni. Burtnieku novads aicina apbraukt apkārt teiksmu un leģendu apvītajam Burtnieku ezeram (50km),  Mazsalacā tiks gaidīti velo braucēji 115 km garam Zaļā dzelzceļa braucienam.

Foto: Publicitātes foto

Strenču novads šogad piedāvā unikālu iespēju iepazīt Strenčus tagad un toreiz 20. gadsimta izcilā Strenču fotogrāfa Dāvja Spundes 13 foto kadros. Plašāka informācija par visiem Ceļotāju dienas pasākumiem atrodama šeit.

 

Jātnieku sports, restauratoru noslēpumi un citi notikumi Valmiermuižā

Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē arī Valmiermuiža būs lielisks galamērķis brīvdienu piedzīvojumu meklētājiem – gan ģimenēm, gan draugu kompānijām, gan individuālistiem. Visas dienas garumā būs iespēja izzināt jātnieku sportu, restaurācijas noslēpumus, izbaudīt melodisku grupas „Zāle” koncertu un skatīt ievelkošu animācijas filmu „Projām”! Visu notikumu apmeklējums ir bez maksas.

 

Siena talka pie Kaņiera ezera

Tiem, kuri grib brīvdienās apvienot patīkamo ar lietderīgo, jādodas uz Kaņiera ezera krastu Lapmežciema pusē, kur Dabas aizsardzības pārvalde un Pasaules dabas fonds sestdien no plkst. 11.00 līdz 13.00 rīko siena talku zāļu purvā pie Kaņiera ezera, lai palīdzētu atjaunot vērtīgas purva augu dzīvotnes. Plašāka informācija par talku un to, kā nokļūt līdz zāļu purvam, atrodama šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu