"Apple" vērtība pārsniegusi divu triljonu dolāru atzīmi (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Starp daudzajiem sasniegumiem, ar ko var lepoties tehnoloģiju gigants “Apple”, tas ir pievienojis vēl vienu būtisku panākumu – pirmo reizi kompānijas pastāvēšanas vēsturē tā vērtība pārsniedza divus triljonus dolāru, vēsta CNN. Tā ir pirmā ASV kompānija, kas jebkad spējusi sasniegt ko tādu.

“iPhone” ražotāja vērtība pārsniedza divu triljonu atzīmi trešdienas pēcpusdienā, taču tad uzņēmuma vērtība mazliet nokritās. Kopumā šā gada laikā uzņēmuma akciju vērtība ir kāpusi par teju 60%, un pašlaik tā ir augstākajā līmenī, kāds jebkad uzņēmumam ir bijis. Pašlaik viena “Apple” akcija maksā 465 dolārus.

Paredzams, ka kompānija savas akcijas dalīs četrās daļās, respektīvi – viena akcija maksās ap 116 dolāriem. Tādējādi “Apple” vērtība paliks līdzšinējā līmenī, bet akciju pieejamība būs daudz lielāka.

Arī “Tesla” ir paziņojusi par vēlmi sadalīt akcijas – ar šādu gājienu tiek plānots piesaistīt vairāk jaunās paaudzes investorus.

“Apple” divu triljonu atzīmi ir sasniegusi vien divus gadus pēc tam, kad tā vērtība sasniedza triljonu dolāru. Piecu mēnešu laikā “Apple”, līdzīgi kā citas tehnoloģiju kompānijas, var lepoties ar ievērojamu akciju vērtības kāpumu.

Šī gan nav pirmā kompānija pasaulē, kas ir sasniegusi tādu vērtību. Pērn decembrī divu triljonu atzīmi pārsniedza “Saudi Aramco”, taču šīs kompānijas vērtība kritās, ņemot vērā naftas cenu negatīvās tendences.

Arī “Amazon” un “Microsoft” pamazām tuvojas 2 triljonu atzīmei. Abi šie uzņēmumi ir vismaz 1,6 triljonus dolāru vērti.

“Apple” panākumi ir ļāvuši arī kompānijas vadītājam Timam Kukam ierindoties miljardieru topā.

Tiek norādīts, ka investori ir sajūsmā par “Apple” pārdošanas rezultātiem, kā arī par tās piedāvātajiem pakalpojumiem kā “Apple Music”, “iCloud”, “Apple TV+” un “Apple Arcade”. Tāpat ir ļoti lielas cerības uz jauno “iPhone 12”, kam būs iespēja darboties 5G tīklā.

“Apple” un citi tehnoloģiju uzņēmumi pandēmijas laikā par finansiālajiem rezultātiem var nesūdzēties, jo globālās recesijas laikā šiem uzņēmumiem ir īstais peļņas laiks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu