Orbāns mudina Centrāleiropu sargāt kristīgās saknes, baida ar "bezdievīgo kosmosu" (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Laikā, kad Rietumeiropa eksperimentē ar viendzimuma laulībām, imigrāciju un ateismu, Centrāleiropas valstīm ir jābūt vienotām, lai nosargātu savas kristīgās saknes, ceturtdien mudināja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

"Rietumeiropa ir padevusies kristīgās Eiropas lietā un tā vietā eksperimentē ar bezdievīgo kosmosu, varavīksnes ģimenēm, migrāciju un atvērtām sabiedrībām," sacīja premjers, Budapeštā runājot pēc Pirmā pasaules kara noslēgtā Trianonas līguma pieminekļa atklāšanas ceremonijā.

Piemineklis ir aicinājums Centrāleiropas valstīm stiprināt savu aliansi un saliedēties ap "poļu flagmani", sacīja Orbāns.

Daudzi ungāri uz Trianonas līgumu arī mūsdienās raugās kā uz valsts pazemojumu, jo tā rezultātā Austroungārijā ietilpusī daudznacionālā Ungārijas Karaliste zaudēja divas trešdaļas teritorijas, bet vairāki miljoni ungāru palika aiz valsts jaunajām robežām.

Orbāns etniskajiem ungāriem, kas dzīvo citās valstīs, piešķīris pilsonību, kā arī tiesības balsot Ungārijas vēlēšanās, šādi cenšoties stiprināt nacionālo lepnumu. Pateicoties viņu balsīm, Orbānam izdevies nodrošināt pārliecinošu vairākumu parlamenta vēlēšanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu