Neikšāns sajūt vēsturi pie klasiskā "Porsche" 911 stūres

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Porsche" 911
Porsche" 911 Foto: LMT Straume publicitātes foto

Leģendārais "Porsche" 911 Latvijā ir retums pat "Porsche" cienītāju aprindās. Autosportists Māris Neikšāns atzīst, ka šo spēkratu izvēlējies, jo viņam patīk klasiskas lietas, tostarp arī automašīnas – lai braucot var sajust vēsturi. Noskaties jaunāko "Ātruma cilts" sēriju! 

Viņa 1991. gada "Porsche" modelis ir atjaunots un ķīlēts pēc labākajiem 60. gadu paraugiem. Savulaik tas derējis sportiskai braukšanai, bet šodien ir interesants auto, kas izpelnās uzmanību uz ceļa ar saviem platajiem spārniem un dzeltenajām lampām.  

"Porsche" 911 ir zems, ciets un salīdzinoši nepraktisks spēkrats, bet izbraukumā tas turas stabili un iet vienmērīgi. Pauls Timrots arī izpētīs, kas slēpjas zem aizmugurē novietotā motora pārsega. Izrādās, ka šī auto kompaktais motors aprīkots ar dubultdrošu elektrosistēmu ar diviem sadalītājiem un uz katru no sešiem cilindriem ir divas sveces. Tāpat "Porsche" ir 90. gadu modes kliedziens – četru pakāpju automātiskā ātrumkārba – un spoileris ar vakuuma vadību, kas pats paceļas pie 70 kilometriem stundā.

Māris Neikšāns ir pārliecināts, ka leģendārs un klasisks spēkrats ir pateicīgāka investīcija par jaunu auto. Bet kā trāpīt, lai skaista, restaurēta mašīna ir arī braucama, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Video: Neikšāns sajūt vēsturi pie klasiskā "Porsche" 911 stūres.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu