Izraēlas prezidents aicina novērst jaunas parlamenta vēlēšanas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins
Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins Foto: Reuters/ScanPix

 Izraēlas prezidents Reuvens Rivlins brīdinājis, ka būtu nepieņemama jaunu parlamenta vēlēšanu rīkošana partiju strīdu par budžetu dēļ, ceturtdien paziņoja prezidenta birojs.

Rivlinam pēdējās dienās bijušas sarunas ar koalīcijas valdības partiju vadītājiem, lai novērstu parlamenta atlaišanu nākamajā pirmdienā, kad nesen izveidotajai valdībai beidzas termiņš budžeta apstiprināšanai.

Sarunās ar partiju līderiem, tostarp premjeru Benjaminu Netanjahu un aizsardzības ministru Beniju Gancu, prezidents uzsvēris, ka "sabiedrības uzticība tās vēlētajiem pārstāvjiem sasniegs ievērojami zemu punktu, ja būs jaunas vēlēšanas".

Ja līdz 25.augustam netiks apstiprināts valsts budžets, parlamentam ir jāizformē sevi un jārīko jaunas vēlēšanas, jo likums nosaka, ka budžets jāpieņem 100 dienu laikā pēc valdības zvēresta nodošanas.

Netanjahu koalīciju jau vairākas nedēļās māc domstarpības par budžeta pieņemšanu, vairojot bažas par tās izjukšanu.

Netanjahu pārstāvētā labējā partija "Likud" vēlas budžetu 2020.gada atlikušajiem mēnešiem, taču Ganca apvienība "Zilais un Baltais" vēlas, lai tiktu pieņemts budžets 2020.gadam un arī 2021.gadam.

Ja tiešām nāksies rīkot jaunas parlamenta vēlēšanas, tad tās būs jau ceturtās nepilnu divu gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu