Bijušais "Bankas Baltija" vadītājs Freimanis ordinēts par mācītāju (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LELB

Bijušais "Bankas Baltija" vadītājs Tālis Freimanis šomēnes ticis ordinēts par mācītāju.

Kā informē Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB), 14.augustā Rīgas arhidiecēzē ordinēti divi mācītāji - bīskapa Meinarda dienā Rīgas Domā palīgmācītāja pakāpē ordinēti Freimanis un Andrejs Irbe. Dievkalpojumu vadījis luterāņu arhibīskaps Jānis Vanags.

Freimanis turpināšot kalpot Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes draudzē, sadarbojoties ar mācītāju Guntaru Dimantu, un Rīgas Svētā Gara draudzē, kurās jau iepriekš kalpoja kā evaņģēlists. Freimanis ir arī LELB Garīgā personāla mācību iestādes "Lutera akadēmija" kapelāns.

Irbe palīgmācītāja pakāpē turpinās kalpot divos iecirkņos - Piņķu Sv.Jāņa draudzē Jūrmalas iecirknī un Rīgas Mārtiņa draudzē Rīgas iecirknī.

Kā ziņots, 2009.gada aprīlī pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas tiesāšanās stājās spēkā spriedums "Bankas Baltija" krimināllietā, ar kuru kādreizējais bankas Uzraudzības padomes vadītājs Aleksandrs Lavents un bankas prezidents Freimanis tika atzīti par vainīgiem daļā viņiem inkriminēto noziegumu. Trešo līdzapsūdzēto, biroja "L&A" vadītāju Alvi Līdumu, tiesa attaisnoja.

Lavents un Freimanis tika apsūdzēti par kaitniecību, noguldītāju naudas piesavināšanos, apzinātu grāmatvedības datu slēpšanu, fiktīvu uzņēmējdarbību un ļaunprātīgu bankas novešanu līdz bankrotam, turklāt Freimanis bija apsūdzēts kā līdzdalībnieks.

Abiem tika piespriesti reāli cietumsodi - Leventam septiņu gadu un septiņu mēnešu, bet Freimanim piecu gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšana, kurus sprieduma spēkā stāšanās brīdī abi jau bija izcietuši.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu