Piešķirti papildu 135 236 eiro Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu organizēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija šodien nolēma piešķirt papildus 135 236 eiro Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu organizēšanai.

Līdzekļi tiks ņemti no izdevumiem neparedzētiem gadījumiem.

Tie ir nepieciešami, lai nodrošinātu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ar papildus inventāru un aizsardzības līdzekļiem Covid-19 infekcijas profilakses pasākumiem vēlēšanu iecirkņos.

Kancelejas preču iegādei paredzēts izlietot 7260 eiro, saimniecības preču iegādei - 3201 eiro, bet individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu iegādei - 150 416 eiro.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, kopumā vēlēšanu komisijai piešķīrusi 188 195 eiro. Bez jau minētajiem līdzekļiem vēl 27 318 eiro paredzēti sejas aizsegiem, vizieriem, bezkontakta termometriem, norobežojošām lentām.

Jau iepriekš Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija informēja, ka ir gatava palīdzēt Covid-19 piesardzības pasākumu nodrošināšanā pašvaldības ārkārtas vēlēšanās. Pagaidu administrācijai notika vairākas tikšanās un konsultācijas ar Rīgas pilsētas vēlēšanu komisija vadītāju Juris Kokinu. Šo tikšanos laikā pārrunātas aktualitātes par vēlēšanu organizācijas procesu Rīgā, kā arī par to, kāds atbalsts būtu nepieciešams no pašvaldības puses veiksmīgai vēlēšanu norisei.

Kokins intervijā Latvijas Televīzijai pauda bažas, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu laikā nebūs iespējams ievērot visus piesardzības pasākumus Covid-19 ierobežošanai.

Viņš atzina, ka šo vēlēšanu organizēšana ir liels izaicinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu