Rīgas brīvostā nākamnedēļ atklās jaunu konteinerceltni (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas brīvosta. Ilustratīvs foto
Rīgas brīvosta. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas brīvostas pārvalde un SIA "Baltic Container Terminal" otrdien, 25.augstā, atklās jauno "Sany" konteinerceltni un iepazīstinās ar konteineru apstrādes loģistikas sistēmu, kas ir esot Baltijā modernākā, informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Šabovica.

"Baltic Container Terminal" ir lielākais konteineru terminālis Rīgas ostā, kā arī otrais lielākais terminālis Rīgas ostā pēc kravu apgrozījuma 2020.gada septiņos mēnešos. Uzņēmums lielu uzmanību pievērš jauno tehnoloģiju, viedo risinājumu un automatizācijas ieviešanai, lai uzlabotu konkurētspēju un nodrošinātu klientu apkalpošanu visaugstākajā kvalitātē.

Patlaban ir noslēgusies jaunā, teju 100 metru augstā, "Sany" konteinerceltņa montāža un nodošana ekspluatācijā, kas turpmāk nodrošinās daudz ātrāku un drošāku konteinerkravu apstrādi.

Atklāšanas pasākums notiks otrdien no plkst.15 līdz 17. Tostarp plkst.15 paredzēta termināļa un jaunā celtņa apskate, bet plkst.16 celtņa svinīga atklāšana un svinīgās uzrunas.

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, Ķīnas vēstnieks Latvijā Lians Dzjaņcjuaņs, "Sany Europe GmbH" ģenerāldirektors Dengs Haijungs, kā arī "Baltic Conteiner Terminal" vadības pārstāvji.

"Baltic Container Terminal" reģistrēts 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir 10 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 16,614 miljoni eiro un peļņa sasniedza 7,44 miljonus eiro. "Baltic Container Terminal" pieder SIA "Mariner Finance Baltic".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu