Krievijas ārsti uzskata, ka pie Navaļnija stāvokļa vainojami "vielmaiņas traucējumi" (20)

TVNET/Doždj
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēcpusdienā Omskas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Murahovskis esot paziņojis, ka Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam izvirzītā diagnoze esot vielmaiņas traucējumi, ziņo Krievijas mediji.

"Diagnoze, uz kuru šobrīd visvairāk sliecamies, ir ogļhidrātu līdzsvara traucējumi, tātad vielmaiņas traucējumi. Tas var izraisīt strauju cukura līmeņa krišanos asinīs, kas noved pie samaņas zaudēšanas," teica Murahovskis.

Viņš Navaļnija stāvokli raksturoja kā nestabilu un smagu. 

"Ņemot vērā, ka lidojuma laikā šī nestabilitāte var pastiprināties, tā var izpausties kā hemodinamiski traucējumi un kā konvulsīvais sindroms. Tāpēc mani kolēģi, kolēģi no Maskavas pieņēma lēmumu, ka nedrīkst riskēt ar dzīvību. Ir ļoti daudz risku. Pašlaik transportēt nedrīkst," sacīja Murahovskis.

Mainīgās diagnozes

Piektdien Omskas slimnīcā izskanējušas dažādas versijas par slavenā opozicionāra veselības stāvokli. No rīta Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs un Navaļnija sieva Jūlija atstāstīja policijas pārstāves sacīto, ka Navaļnija organismā esot atklāta viela, kas bīstama ne tikai viņam pašam, bet arī apkārtējiem, tāpēc transportēt pacientu neesot iespējams. Viela netika nosaukta.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša tviterī paudusi aizdomas, ka tā varētu būt novilcināšanas taktika, lai no opozicionāra organisma pazustu indes pēdas.

Vēlāk slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Anatolijs Kaļiņičenko paziņojis, ka mediķi neuzskatot, ka Navaļnijs ir saindējies, un ka viņa organismā indes pēdas neesot atrastas.

"Prāta stūrīti paturam diagnozi "saindēšanās", bet mēs neuzskatām, ka pacients cieš no saindēšanās," sacīja Kaļiņičenko.

Pēc tam Murahovskis paziņoja, ka slimnīcas ārsti šobrīd izvērtē piecas iespējamās diagnozes. "Mums šobrīd ir piecas darba diagnozes. Diemžēl šobrīd es tās nosaukt nevaru. Varu pateikt vien to, ka visas tās ir darba diagnozes un pie tām šobrīd tiek rūpīgi strādāts. Ir pieslēgti visi speciālisti, visi strādā. Mēs visi cīnāmies par mūsu pacienta dzīvību," Murahovska teikto citē tīmekļa vietne "NGS.Omsk". 

Vēl pēc laika Murahovskis nāca klajā ar versiju par "vielmaiņas traucējumiem".

Navaļnijam pakaļ ieradusies lidmašīna, lai aizvestu uz slimnīcu Vācijā

Ceturtdienas vakarā par lidmašīnas nosūtīšanu pavēstīja vācu nevalstiskā organizācija "Cinema For Peace".

"Cinema For Peace" vadītājs Jaka Biziļs informējis, ka Navaļnija ārstēšanu ir gatava uzņemties Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā.

Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Viņa preses sekretāre Kira Jarmiša pavēstījusi, ka Navaļnijs no rīta dzēris vienīgi tēju, un izteikusi pieņēmumu, ka opozicionārs ticis saindēts.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu