Urugvajā taps memoriāls pandēmijas Covid-19 upuriem (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau drīzumā sāksies pasaulē pirmā koronavīrusa Covid-19 izraisītās pandēmijas upuru piemiņas memoriāla realizācija. To plānots radīt Dienvidamerikas valstī Urugvajā.  

"Pasaules pandēmijas memoriāls" būs pirmā lielizmēra atceres vieta tiem, kuru dzīvību paņēma koronavīruss Covid-19. Tās autors būs urugvajiešu arhitekts Gomess Platero, un tas simbolizēs cilvēku dzīvības trauslumu. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Arhitekta plānos ir radīt milzīgu, šķīvim līdzīgu skatu laukumu. Apmeklētāji uz memoriālu varēs nokļūt pa šauru tiltu, kas stiepsies pāri klinšainajam Urugvajas jūras krastam, bet, sasniedzot skatu laukumu, pavērsies skats uz jūru. Īpaši simboliska nozīme būs pilsētas trokšņiem - sākot ceļu līdz skatu laukumam, apmeklētājiem būs dzirdamas pilsētas skaņas, taču, virzoties tālāk, tās kļūs klusākas un urbānos trokšņus aizēnos jūras šalkoņa.  

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Galvenā platforma būs veidota no leģēta tērauda, bet tās virspuse - no cementa. Kopumā memoriāla aplis pletīsies 40 metru diametrā, bet tā iekšpusē būs 10 metrus diametrā plašs caurums. Uz memoriāla vienlaicīgi varēs atrasties līdz 300 cilvēkiem, ievērojot divu metru distancēšanās prasības.  

World Memorial to the Pandemic - Gómez Platero from Gómez Platero on Vimeo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu