Navaļnijs nogādāts ārstēšanai Berlīnē (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lidmašīna ar komā esošo Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju sestdien nolaidusies Berlīnē, liecina lidojumu izsekošanas tīmekļa vietne "flightradar24".

Medicīniskā lidmašīna, ar kuru Navaļnijs tiek pārvests ārstēšanai uz Vāciju, Berlīnes Tēgeles lidostā nosēdusies plkst.8:47 (plkst.9:47 pēc Latvijas laika). Lidostas teritoriju automašīnu kolonna ar speciālo medicīnisko transportu pameta tikai ap plkst.11:00

No Tēgeles lidostas, kur Navaļnijs no Krievijas tika nogādāts ar nevalstiskās organizācijas"Cinema for Peace" nolīgto medicīnisko lidmašīnu, uz "Charite" viņš tika transportēts Bundesvēra reanimācijas automobilī.

Navaļnija stāvoklis pēc pārvešanas no Krievijas ir "stabils", laikrakstam "Bild" pavēstījis "Cinema for Peace" vadītājs Jaka Biziļs.

'

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmuša šorīt sociālajā tīklā “Twitter” raksta, ka, saskaņā ar mediķu teikto, Navaļnija veselības stāvoklis gan lidojuma, gan arī nosēšanās laikā bijis stabils, un tas kārtējo reizi apliecina, ka nekādu objektīvu šķēršļu viņa transportēšanai nebija un to vajadzēja veikt pēc iespējas ātrāk.

Berlīnes "Charite" slimnīca pagaidām tikai īsā paziņojumā apstiprina, ka Aleksejs Navaļnijs ir tās pacients. Viņam tikšot veikta visaptveroša diagnostika, taču pašlaik vēl nav zināms, kad jebkādi jaunumi par Navaļnija veselības stāvokli varētu tikt atklāti plašākai sabiedrībai. "Charite" slimnīcas preses relīzē norādīts, ka pēc izmeklējumu pabeigšanas un pēc konsultēšanās ar ģimeni ārstējošie ārsti komentēs slimību un turpmāko ārstēšanas gaitu. Pārbaudes aizņemšot zināmu laiku, tādēļ cilvēki tiek aicināti būt pacietīgiem.

Kāda klīnikas "Charite" pārstāve vēlāk telekompānijai n-tv sacīja, ka agrāk par pirmdienu nekādu oficiāli izteikumu par Navaļnija veselības stāvokli nebūs.

Kopā ar Alekseju Navaļniju Vācijā ir ieradusies arī viņa dzīvesbiedre Jūlija Navaļnija, kura, saskaņā ar "MBH Media" ziņoto, ir nodevusi koronavīrusa analīzes un devusies karantīnā. Analīžu rezultāti būs zināmi tuvāko 24 stundu laikā.

Krievu mediķi, kas iepriekš liedza Navaļnija transportēšanu, piektdienas vakarā beidzot piekrita viņa pārvešanai uz Vāciju, ko pieprasīja gan politiķa tuvinieki, gan līdzgaitnieki.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā.

Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Sibīrijas pilsētas Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Opozīcijas līdera preses sekretāre Kira Jarmiša stāsta, ka Navaļnijs no rīta dzēris vienīgi tēju, kuru iegādājies Tomskas lidostas kafejnīcā, un izteikusi pieņēmumu, ka viņš ticis tīši saindēts.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu