Krapē 1.septembrī darbu sāks jauna alternatīvā skola "Universum" (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krapes skola "Universum"
Krapes skola "Universum" Foto: ogresnovads.lv

No 1.septembra Ogres novada Krapē darbu sāks alternatīvās izglītības iestāde Krapes skola "Universum", kas īstenos kristīgās vērtībās balstītu izglītību, izmantojot Marijas Montesori pedagoģiskās metodes, liecina informācija novada pašvaldības mājaslapā.

Skolā tiks īstenotas pamatskolas "Universum" licencētās un akreditētās izglītības programmas - vispārējās pirmsskolas izglītības programma un pamatizglītības programma.

Pašvaldībā informēja, ka skolu paredzēts veidot kā izglītības, kultūras un sporta centru, kur gan bērni, gan pieaugušie varēs iesaistīties ne vien interešu izglītības programmu apguvē, bet arī profesionālās ievirzes izglītības programmu un pieaugušo neformālās izglītības programmu apguvē.

Skolas atvērto durvju dienas pasākumā Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (VLTB/LNNK) uzsvēris, ka šis esot unikāls projekts, un viņš cer, ka šī alternatīvā izglītības iestāde piesaistīs jaunos vecākus, jo arī tās atrašanās vieta esot ļoti atbilstoša mācību ritmam - tur esot dabiska, mierīga vide, kas, viņaprāt, ir ļoti piemērota šeit piedāvātajai mācību pieejai.

Viņš domā, ka arvien vairāk jaunās ģimenes Krapi izvēlēsies par savu dzīvesvietu.

Savukārt Valmieras pamatskolas "Universum" un Krapes skolas "Universum" vadītājs Andis Apsītis šai pasākumā paudis viedokli, ka jaunā Krapes skola būs iedrošinājums daudzām lauku skolām.

Pēc viņa paustā, ideju par skolas izveidi realizēja trīs spēlētāji - Ogres novada vadība piedāvāja redzējumu un vīziju par pagastiem, savukārt Ogres novada garīgie cilvēki, kā arī valmierieši, piedāvāja savu redzējumu par to, kā kristīgās vērtības integrēt izglītībā.

Līdz 1.septembrim gan skolas vadībai vēl priekšā intensīvs darbs, lai iekārtotu telpas, pielāgotu tās Montesori metodes izmantošanai, veiktu pedagogu atlasi un citus darbus.

Pašvaldībā klāstīja, ka iesniegumu skaits mācību sākšanai skolā joprojām aug, un šobrīd esot reģistrēti vairāk nekā 20 iesniegumi.

Krapes skolā plānota viena pirmsskolas grupa vecumā no pusotra līdz septiņiem gadiem un sākumskolas 1.-6.klase. Sadarbībā ar Valmieras pamatskolu "Universum" tiks piedāvāta arī tālmācības programma 7.-9.klasei.

Arī pedagogu personāls esot gandrīz nokomplektēts, ņemot vērā esošo pieteikumu skaitu, taču nepieciešamības gadījumā skolotāju skaits tiks palielināts.

Tika norādīts, ka sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību izglītības iestāde nodrošina bezmaksas izglītību. Savukārt, lai nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu uz skolu, izveidots jauns skolēnu autobusa maršruts Krape-Ogre-Krape.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu