Konkursā "Latvijas Gada auto 2021" pieteikti pirmie pretendenti (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas Gada auto 2020" rudens testa brauciens
"Latvijas Gada auto 2020" rudens testa brauciens Foto: Latvijas Gada auto

Lai arī šogad ir vairāki ierobežojumi un sarežģītāki apstākļi, konkurss "Latvijas Gada auto 2021" notiks jau 22. reizi kopš 1998. gada. Konkursa organizators ir ieviesis vairākas izmaiņas, piemēram, būtiski samazināts žūrijas sastāvs no 26 biedriem līdz 12 autožurnālistiem un autoekspertiem. Tas tika darīts, lai varētu organizēt individuālos testa braucienus.

Jaunākos automobiļus vērtēs: “Latvijas Autoinženieru asociācijas” valdes loceklis Agris Staņēvičs, “Auto Ziņas” TV autožurnālists Aldis Zelmenis, “Latvijas Avīze” autožurnālists un žūrijas priekšsēdētājs Atis Jansons, “Profi Latvija” autožurnālists Guntars Pulss, "TVNET Auto" redaktors Ingars Tenis, “Auto Ziņas” TV un radio StarFM raidījums “Autopilots” autožurnālists Normunds Avotiņš, “Tet” infrastruktūras atbalsta nodaļas vadītājs Jānis Rapa, “LAMB” prezidents Juris Zvirbulis, autoservisa "V4motors" SIA valdes loceklis Raimonds Volonts, "DELFI Auto" redaktors Raimonds Zandovskis, , "Tavs Auto TV" galvenais redaktors Roberts Jansons un "Auto Bild Latvija" redaktors Toms Timoško. Konkursu organizē “iAuto.lv” redaktors Māris Ozoliņš.

Ir sākusies dalībnieku pieteikumu pieņemšana un tā turpināsies līdz šā gada 5. novembrim. Konkursā drīkst pieteikt tikai pašus jaunākos autoražotāju modeļus, kuru pirmreizējā reģistrācija CSDD ir pēc 2019. gada 1. oktobra. Pirmie pieteiktie pretendenti ir “Škoda Octavia”, “Volkswagen Golf”, “Seat Leon”, “Nissan Juke”, “Peugeot 2008”, “Kia XCeed PHEV”, “Kia e-Niro”, “Mercedes-Benz GLB” un “BMW 5.sērija”.

Iepriekšējā konkursā tika sasniegts vēsturisks dalībnieku rekords – 35 automobiļi, šogad tiek prognozēti vairāk kā 20 dalībnieku automobiļi!

Māris Ozoliņš, konkursa “Latvijas Gada auto” organizators: "Ir prieks paziņot, ka 5. septembrī pie tirdzniecības centra Mols Krasta ielā 46 notiks tradicionālā “Latvijas Gada auto testa diena MOLĀ”. Aicināti piedalīties visi jaunu auto interesenti, lai vienuviet salīdzinātu jaunākos automobiļus un izdarītu pārdomātu izvēli.  Šogad esam parūpējušies par īpašu pārsteigumu apmeklētājiem, plkst. 13:00 un 14:00 plānoti Lietuvas sportistu motofrīstaila paraugdemonstrējumi. Pasākuma norise notiks ārā, un tiks ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi atbilstoši valsts MK noteikumiem un labajai praksei."

Par "Latvijas Gada auto 2020" tika atzīts "Škoda Kamiq", bet gadu iepriekš galvenā titula laurus plūca "Kia Ceed".

Foto: Latvijas Gada auto 2020 pretendenti lielajā rudens testā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu