Cēsnieki aicina pašorganizēties un Sarunu festivālu LAMPA piedzīvot kopā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lampa

Šogad Sarunu festivāls LAMPA pirmoreiz spīdēs visur, kur ir pieejams interneta pieslēgums un svarīgas LAMPAs vērtības. Izceļot virstēmu “kopā”, festivāla mājvieta Cēsis un cēsnieki aicina ikvienu pašorganizēties un festivālu piedzīvot kopā ar draugiem, ģimeni un domubiedriem, lai sarunas turpinātos arī tad, kad pasaule mainās

Festivāls notiks no 2.septembra līdz 5.septembrim un būs skatāms tiešraidē tā mājaslapā festivalslampa.lv un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā un citviet pasaulē, kā arī piedzīvojams klātienē – Cēsīs, Rīgā un Rēzeknē.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs pateicas par vērtīgo sadarbību, un to, ka jau sesto gadu Sarunu festivāla LAMPA mājvieta ir Cēsis! “2020.gads ir izaicinājumiem pilns, un, vērojot pasaules notikumus, ir skaidrs, ka demokrātijas, sabiedrības līdzdalības, atvērtas un godīgas diskusijas nozīme mūsdienās tikai pieaug! Aicinu Cēsu organizācijas, kopienas un iedzīvotājus veidot kopā skatīšanās vietas, lai no 2. līdz 5.septembrim LAMPAs vārds, vērtības un diskusiju kultūra izskan viscaur Cēsīm, Latvijai un pasaulei! Ceru, jau nākamgad atkal tiksimies klātienē, Cēsu pils parkā,” turpina Rozenbergs.

Tāpat vēl aizvien iespējams pieteikt savas festivāla kopā skatīšanās vietas. Kopā skatīšanās vieta – tā ir vieta jebkur Latvijā un pasaulē, kur svarīgas LAMPAS vērtības. Tā var būt jebkura brīvi pieejama vieta, kur iespējams sanākt kopā, skatīties festivāla tiešraidi un veidot sarunu par šīgada LAMPAs pasākumiem.

“Neraugoties uz to, ka festivāls šogad notiek pavisam neierastā formātā, Cēsis arvien ir LAMPAs mājvieta. Mēs, cēsnieki, aicinām saglabāt LAMPAs garu un iedegt gaismu saturīgām sarunām savu draugu un tuvinieku lokā. Vērtīgas diskusijas par dzirdēto un kopā būšana ir neatņemamas festivāla sastāvdaļas. Šogad, lai arī nevarēsim pulcēties plašā pulkā Cēsu pils parkā, ikvienam ir unikāla iespēja radīt savu mini festivālu jebkur Latvijā un ārpus tās. Cēsu iedzīvotāji, saglabājot LAMPAS tradīciju, jau aktīvi pašorganizējas un plāno, kā aizvadīt festivālu, tādēļ aicinu ikvienu neatkarīgi no ģeogrāfiskās piederības pievienoties šai iniciatīvai – piedzīvot LAMPu, sarunāties un būt kopā,” aicina Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

Daļa festivāla pasākumu būs pieejama arī apmeklējumam klātienē. Cēsīs apmeklētājus gaidīs koncertzālē “Cēsis” lielajā zālē, Kino zālē un koprades mājā SKOLA6. Kārtība, kādā apmeklētāji tiks ielaisti norises vietās, tiks izziņota vēlāk. Vairāk informācijas par festivāla apmeklējumu, kopā skatīšanās vietām un pasākumu programmu meklējiet www.festivalslampa.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu