Pirmie 1,2 miljonus eiro vērtā iepirkuma portatīvie datori Rīgas skolas varētu sasniegt gada beigās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pirmie portatīvie datori, kurus Rīgas pilsētas pašvaldība plāno iegādāties no par pagājušajā nedēļā piešķirtajiem 1,2 miljonie eiro, skolās varētu nonākt gada beigās, šodien preses konferencē teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš informēja, ka tiks veikts iepirkums un atkarībā no tā rezultātiem, datori skolās varētu sākt parādīties šī gada beigās.

Viņš skaidroja, ka vienai skolai varētu tikt piešķirti aptuveni 15 līdz 16 datori. To izmantošana būs atkarīga no katras skolas vajadzībām un iespējam, vai nu tiks veidotas datorklases, vai atsevišķi datori tiks piešķirti bērniem lietošanai attālināti. Tas tiks izlemts katrā gadījumā atsevišķi. 

Kā ziņots, lai nodrošinātu iespēju mācības organizēt daļēji attālināti, Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija nolēmusi piešķirt 1,2 miljonus eiro portatīvo datoru iegādei.

Daļēji attālinātā mācīšanās paredzēta, lai mazinātu iespējamos inficēšanās riskus ar Covid-19.

Par minēto summu plānots iegādāties 1620 portatīvos datorus - vidēji 15 -16 portatīvie datori katrai no 108 pašvaldības izglītības iestādēm.

Šī vienreizējā investīcija, kuru kombinējot ar izglītības iestāžu rīcībā esošo datortehniku un 2020.gadā plānoto portatīvo datoru iegādi, tiks sasniegts 42,5% no nepieciešamā datoru skaita skolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu