Valdība varētu pārrunāt Lietuvas iespējamu nokļūšanu Covid-19 visvairāk skarto valstu sarakstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Valdība šodien varētu pārspriest jautājumu par Lietuvas iespējamu iekļaušanu Covid-19 vairāk skarto valstu sarakstā, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmēs mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka valdība uzklausīs Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojumu par valsts robežu uzraudzību Covid-19 apstākļos.

Lūgts komentēt straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu Lietuvā un iespējamu Latvijas rīcību, šai kaimiņvalstij, iespējams, nonākot tā dēvēto "dzelteno" vai "sarkano" valstu sarakstā, Kariņš atzina, ka viņš katru dienu seko līdzi situācijai ar Covid-19 saslimstības rādītājiem dažādās Eiropas Savienības valstīs.

Premjers norādīja, ka viņu vairāk satrauc situācija Latvijas kaimiņvalstīs, piebilstot, ka Lietuvā saslimstības ar Covid-19 rādītāji ir ar augšupejošu tendenci.

Jau ziņots, ka Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 38 cilvēkiem un apstiprināts vēl viens nāves gadījums ar tā izraisīto slimību Covid-19, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2673 cilvēkiem. Slimnīcās pašlaik ārstējas 37 inficētie, pieci no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama vienam cilvēkiem, skābekļa maskas - 19 cilvēkiem. 1766 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra publiskotie dati.

Straujš inficēšanās skaita pieaugums ar Covid-19 Lietuvā ir vērojams no jūlija beigām. No 1. līdz 23.augustam Lietuvā ir reģistrēti 563 jauni inficēšanās gadījumi, kas veido 21% jeb piekto daļu no kopumā valstī reģistrētajiem inficēšanās gadījumiem ar Covid-19.

Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra apkopotajiem datiem kumulatīvais 14 dienu inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 24.augustā Lietuvā ir sasniedzis 13,7. Tas ir augstākais rādītājs kopš aprīļa.

Latvijā 14 dienu pašizolācija ir jāievēro iebraucot no valstīm, kurās kumulatīvais 14 dienu inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu