Foto ⟩ Sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sestā sesija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pirmdien, 24. augustā atklāta dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sestā sesija. Šogad nometne īpaša ar to, ka pulcē kopā vienīgi pašmāju māksliniekus – producentus, dziesmu autorus un izpildītājus, informē organizatori. 

"RIGaLIVE" sestā sesija norisināsies trīs dienas – no 24. līdz 26. augustam. Pirmajā dienā notiek dalībnieku iepazīšanās un meistarklases sadarbībā ar mūzikas industrijas profesionāļiem. Otrajā un trešajā dienā dalībnieki dalīsies komandās, kas katra tiks komplektēta no trīs cilvēkiem – dziesmu autora, izpildītāja un producenta. Pēc intensīva astoņu stundu darba katras dienas beigās jaunradītie skaņdarbi tiks kolektīvi noklausīti un prezentēti mūzikas industrijas ekspertiem, kuri vērtēs to potenciālu, formātu un šī brīža aktualitāti. Viens no "RIGaLIVE" mērķiem ir tādu skaņdarbu radīšana, kas spētu uzrunāt vidējo klausītāju, un kam ir potenciāls nokļūt radio apritē un mūzikas atskaņošanas topos.

Vairākas no iepriekšējās "RIGaLIVE" sesijās tapušajām dziesmām nokļuvušas regulārā radio rotācijā. Viena no 5. sesijas laikā radītajām dziesmām, Katrīnas Binderes izpildītā “I Will Break Your Heart”, arī šogad iekļuva autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2020” finālā.

Agnese Cimuška un Kaspars Ansons
Agnese Cimuška un Kaspars Ansons Foto: publicitātes

Mūziķe Katō, kura veiksmīgi sevi pierādījusi jau iepriekš – "RIGaLIVE" ceturtajā sesijā, atklāj: "Dalība nometnē ir fantastiska pieredze. Tā liek izkāpt no savas komforta zonas, jo jāsadarbojas laika ietvaros un ar cilvēkiem, ar ko iepriekš nav bijusi sadarbība. Bet kā es pati saku – dzīve sākas tikai tad, kad tu izkāp no savas komforta zonas. Uzskatu, ka šī nometne ir fantastiska iespēja, pieredze, kā rezultātā rodas veiksmīgas sadarbības, un cilvēki turpina strādāt kopā. Un noteikti liels ieguvums ir tas, ka rodas daudz jaunu un skaistu dziesmu tieši latviešu valodā."

Foto: Sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes “RIGaLIVE” sestā sesija.

Mūzikas producents Kaspars Ansons atklāj, ka ir jūtama ļoti spēcīga izaugsme salīdzinājumā ar pirmajām nometnes sesijām, un tās ir liels pienesums mūzikas industrijai kopumā: "Pirmkārt, šajās nometnēs ir ļoti daudz dziesmu, ir ļoti daudz saražotās produkcijas. Šajā procesā lieliski ir tas, ka piedalās ne vien Latvijā jau zināmi mūziķi, bet arī atklājas jauni talanti. Cilvēki, kuri tajās piedalījušies, bieži turpina darbu kopā. Sanākot kopā un iesaistoties nometnes radošajās aktivitātēs, ir iespēja iepazīt jaunus cilvēkus, sastrādāties, katram kļūst skaidrāki pienākumi, jo tas ir pavisam citādi, kā šo pašu darbu censties paveikt vienatnē."

Par "RIGaLIVE"

“RIGaLIVE” ideja radusies “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports” izpilddirektorei Agnesei Cimuškai-Rekkei, un kopš 2017. gada rudens tā tiek regulāri organizēta kopā ar Agneses domubiedriem – producentu Kasparu Ansonu un skaņas inženieri Krišjāni Geidānu. “RIGaLIVE” tiek organizēts divreiz gadā ar “Latvijas Ierakstu un Producentu Apvienības” (“LaIPA”) un “Latvijas Republikas Kutūras ministrijas” atbalstu. Līdz šim nometnēs piedalījušies arī daudzi Latvijā jau zināmi mākslinieki, piemēram, Dons, Aija Andrejeva, Aminata, Markus Riva, Samanta Tīna, Jānis Aišpurs un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu