Apple atklāj pirmo peldošo veikalu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Tehnoloģiju uzņēmums "Apple" ir globāli kļuvis teju vai slavens tieši ar kompānijas veikalu fenomenālo arhitektūru. ASV un Āzijas lielākajās pilsētās ir atrodami unikāli, futūristiski objekti, kur ierīkotas veikalu telpas, bet Eiropā dažviet tās ir oriģināli apvienotas klasiskās un modernās arhitektūras celtnes. Taču nu uzņēmums ir spēris jaunu soli tieši veikalu dizaina ziņā. 

Singapūras pašā sirdī, elitārajā Marinas līča rajonā, durvis vērusi unikāla sfēriska celtne, "Apple" veikals. Atšķirībā no citiem tehnoloģiju uzņēmuma veikaliem šis atrodas uz ūdens, vēsta arhitektūras portāls "Archigatdener". 

Foto: AFP/SCANPIX

Sfēriskās formas paviljons savulaik ir bijis naktsklubs "Avalon", taču pēc kluba slēgšanas ēku pārpirkusi kompānija "Apple", kuras pakļautībā ēkas dizains būtiski pārveidots un pielāgots Singapūras pilsētas ainavai. Nakts laikā sfēras formas ēka tiek izgaismota gluži kā gaismas instalācijas. Savukārt atšķirībā no citiem "Apple" veikaliem konkrēti šim objektam ir ierobežotas iespējas ierīkot logus, taču veikala telpas izgaismos apļa formas logs sfēras augšpusē, centrālajā daļā. 

Foto: AP/Scanpix

Pircēji uz veikalu nokļūs, ejot pa speciālu cirkulāru laipu, savukārt no paša sfēriskās formas veikala pircēji tālāk varēs aiziet uz tuvumā esošo lielveikalu caur pazemes tuneli. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu