Rēzeknē mācības notiks klātienē, bet Zinību dienas pasākumi norisināsies atkarībā no katras skolas iespējām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skola. Ilustratīvs foto.
Skola. Ilustratīvs foto. Foto: JULIEN WARNAND / EPA

Sākoties jaunajam mācību gadam, skolēni Rēzeknes izglītības iestādes apmeklēs klātienē, ievērojot virkni piesardzības prasību, bet Zinību dienas pasākumi norisināsies atkarībā no katras skolas iespējām, informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Ņemot vērā pašlaik Latvijā esošo epidemioloģisko situāciju, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir lēmusi, ka izglītības process Latvijas skolās tiks organizēts klātienē, taču mācību procesā visos izglītības līmeņos ir jāievēro nepieciešamie drošības pasākumi. Pozņakovs skaidroja, ka katra Rēzeknes izglītības iestāde saskaņā ar noteikumiem izstrādāja kārtību Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas saskaņota ar pilsētas Izglītības pārvaldi.

Zinību dienas pasākumi notiks visās skolās, ievērojot Ministru kabineta noteikto kārtību. Pasākumu apmērs atkarīgs no katras skolas iespējām nodrošināt apstākļus drošības pasākumu ievērošanai.

Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas 7.-12.klašu audzēkņi aicināti pulcēties skolas pagalmā, bet lietus gadījumā dosies uz kabinetiem. Lai arī mācību gadu Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas skolēni sāks jau atjaunotajās skolas telpās, oficiāla atklāšana paredzēta oktobrī.

Rēzeknes sākumskolas audzēkņi tiks sveikti skolas iekšpagalmā, bet lietus gadījumā pirmklasniekiem būs svinīgs pasākums skolas aktu zālē, pārējām klasēm - klases audzinātāja stundas klašu telpās.

Rēzeknes 2.vidusskolā svinīgais pasākums iecerēts tikai 1. un 12.klasēm, kas notiks skolas stadionā, bet pārējām klasēm notiks klases audzinātāja stundas klašu telpās, katrai klasei savā laikā.

Rēzeknes 3.vidusskola aicinās visus skolas pagalmā, savukārt klašu kabinetos skolēni tiks aicināti dažādā laikā. Rēzeknes 4.vidusskola sagaidīs savus audzēkņus klašu kabinetos, katru klasi savā laikā. Rēzeknes 5.vidusskola iecerējusi sveikt visus savus audzēkņus ar skolas zvanu skolas iekšpagalmā, bet Rēzeknes 6.vidusskola 1., 9. un 12 klašu skolēniem rīkos pasākumu skolas pagalmā, savukārt pārējie skolēni gaidīti mācību kabinetos.

Rēzeknes poļu ģimnāzija aicinās visus jau esošos skolēnus klašu telpās, katru savā laikā, bet pirmklasniekiem ieplānots pasākums aktu zālē. Rēzeknes katoļu vidusskolas skolēniem būs klases audzinātāja stundas klašu telpās, savukārt pirmklasniekiem, kā arī 9. un 12.klašu skolēniem būs svinīgais pasākums skolas iekšpagalmā, ar vecāku klātbūtni.

Rēzeknes pamatskola - attīstības centrs gaidīs savus audzēkņus mācību kabinetos, bet pēc tam skolas iekšpagalmā vai, lietus gadījumā, skolas aktu zālē, bez vecāku klātbūtnes.

Sākoties jaunajam mācību gadam, Rēzeknes pašvaldība aicina skolēnus un viņu vecākus ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 tālāko izplatību.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā mācību procesu organizēs klātienē izglītības iestādē, bet būs jāievēro virkne piesardzības prasību, tostarp jāorganizē izglītojamo plūsma, mazinot to krustošanos, kā arī nepieļaujot drūzmēšanos, atbalstot grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma valdība.

IZM un Valsts izglītības satura centrs informēja, ka mācību organizēšana no nākamā mācību gada plānota trīs modeļos. Pašlaik uzskatāms, ka no 1.septembra mācības visās izglītības iestādēs Latvijā notiek klātienē un tas ir A modelis, ja epidemioloģiskā situācija ir līdzīga kā tagad.

Valdības atbalstītie grozījumi nosaka, ka arī šajā gadījumā, ja nepieciešams, izglītības procesu, atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam daļēji varēs īstenot attālināti, piemēram, to varēs darīt vienu dienu nedēļā, lai nodrošinātu distancēšanās iespēju, piemēram, koplietošanas telpu piepildījuma un izglītojamo plūsmas organizēšanas un kontroles nolūkā.

IZM norāda, ka šis nosacījums vispārējās izglītības iestādēs attiecināms tikai uz 7.-12.klasi, ņemot vērā izglītojamo vecumposmu un līdzdalību pašvadītā mācību procesā. Attiecīgi profesionālās izglītības iestādēs šāds risinājums iespējams visos kursos un grupās.

Vienlaikus, lai sekmīgi īstenotu mācību procesu, izglītības iestādes vadītājam būs jānosaka kārtību par mācību un pedagogu darba organizāciju, tai skaitā jānosaka komunikācijas kanāli ar izglītojamiem un viņu vecākiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu