LAMPA ⟩ TVNET diskusija "Žurnālists uz robežas - izaicinājumi izcila satura radīšanai" (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Festivāla LAMPA ietvaros uz Vērmanes parka skatuves Rīgā šodien notika paneļdiskusija "Žurnālists uz robežas - izaicinājumi izcila satura radīšanai", kuru bija iespējams vērot gan klātienē, gan TVNET tiešraidē. 

Diskusiju vadīja TVNET žurnālists un raidījumu veidotājs Mārtiņš Daugulis, tajā piedalās 

  • Toms Ostrovskis, TVNET mediju grupas galvenais redaktors;  
  • Vita Anstrate, LTV žurnāliste;
  • Jānis Vingris, TVNET žurnālists, režisors;
  • Sanita Jemberga, Re:Baltica izpilddirektore un redaktore.

Patiesības vārdā bieži nonākam uz robežas starp kvalitatīvas informācijas sniegšanu sabiedrībai un faktoriem, kas pretdarbojas, - ieinteresētajām pusēm, politiķu spiedienu, sistēmiskiem trūkumiem. Ko nozīmē žurnālistam būt "uz robežas" kvalitatīva satura nodrošināšanai - ko tas prasa, kādi ir riski žurnālistiem, par ko neviens nerunā, un pāri visam - kā vēl vairāk stiprināt kvalitatīvu žurnālistiku Latvijā?

Par šiem jautājumiem TVNET žurnālists un raidījumu veidotājs Mārtiņš Daugulis diskutēja ar profesionāliem žurnālistiem un redaktoriem - ar tiem, kuri ir riskējuši un riskē ar tiesvedībām, konfliktiem un, iespējams, pat veselību un dzīvību profesionālās latiņas noturēšanai augstvērtīga satura un sabiedrības interešu vārdā.

Diskusija tika organizēta kā paneļdiskusija dalībnieku starpā ar iespēju skatītājiem uzdot dažus jautājumus diskusijas noslēgumā.

Pilnu festivāla programmu meklē LAMPAS mājaslapā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu