Atkal iekavējas lietas izskatīšana pret ģimenes ārsti Lopsu par nelikumībām ar psihotropām vielām (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rēzeknes tiesa šodien atkal nevarēs skatīt lietu pret vietējo ģimenes ārsti Irēnu Lopsu par pretlikumīgām darbībām ar psihotropām vielām.

Krimināllieta bija nozīmēta izskatīšanai šodien. Taču tā noņemta no izskatīšanas, jo vienai no apsūdzētajām nozīmēta konsultācija pie ārsta, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Vera Brituškina. Nākamā tiesas sēde paredzēta 9.oktobrī plkst.10.30.

Iepriekš, maijā, lietu tiesa neskatīja, jo bija saslimusi viena no apsūdzētajām.

Lietu skata tiesnesis Ivars Dzindzuks.

Lietā apsūdzētas Irēna un Līga Lopsas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzība celta ģimenes ārstei un viņas meitai, taču tiesa plašākus komentārus nesniedza.

Lopsas prakse darbojas Rēzeknē, Rūpnīcas ielā 7. Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka 2016.gadā ārste apbalvota ar novada pateicību par darbu Adamovas speciālajā internātpamatskolā.

Ģimenes ārste apsūdzēta par to, ka izrakstīja psihotropo vielu receptes bez medicīniskās nepieciešamības šīs vielas saņemšanai un šīs darbības izdarīja personiskas ieinteresētības dēļ.

Saskaņā ar apsūdzību otra persona uzkūdīja recepšu izrakstīšanu psihotropās vielas saņemšanai, neatļauti iegādājās un glabāja realizācijas nolūkā aizliegto vielu, kā arī mēģināja nodot šādu vielu īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietotai personai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu