Fotogrāfijas muzejā Aļņa Stakles personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļņa Stakles personālizstāde "Ne zirgs, ne tīģeris"
Aļņa Stakles personālizstāde "Ne zirgs, ne tīģeris" Foto: Alnis Stakle

No 27. augusta līdz 4. oktobrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma fotogrāfa Aļņa Stakles personālizstāde "Ne zirgs, ne tīģeris", informē muzejā.

Aļņa Stakles darbi ir par Ķīnu un nejaušībām, kas iezīmē ikviena cilvēka ceļu. To vizuālā retorika ir vērsta uz to, kā cilvēki identificējas ar kādu konkrētu vietu vai situāciju, kādi rituāli kalpo sociālu saikņu nodibināšanai un kur ir privātā un kolektīvā robežas. Iespējams, patiesākais ceļš, lai atklātu vietas un laika garu, ir spēt ieraudzīt īpašo vienkāršajā un ikdienišķajā, kas arī ir šo darbu pamatā.

Izstādē redzamās fotogrāfijas tapušas vairāku ceļojumu laikā uz Ķīnu no 2013. līdz 2017. gadam. 

Alnis Stakle

Alnis Stakle (1975, Latvija) ir latviešu fotogrāfs un Rīgas Stradiņu universitātes profesors Komunikācijas studiju katedrā. Stakle ir ieguvis doktora grādu pedagoģijas zinātņu nozarē no Daugavpils Universitātes. Kopš 1998. gada viņa darbi ir plaši izstādīti, ieskaitot solo un grupu izstādes Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā u.c.

Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Paldies SIA “Krāsu Serviss” un māksliniecei Ievai Stūrei un informatīvajiem atbalstītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu